11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn doljean si-a omorit nevasta cu cutitul

Un doljean si-a omorit nevasta cu cutitul

Un barbat din comuna doljeana Lipovu si-a ucis joi seara sotia pentru ca o suspecta de relatii extraconjugale. Sotii Elena si Marin Nitu, de 53, respectiv 58 de ani, nu au avut niciodata o casnicie fericita. Situatia materiala si viciul alcoolului au generat frecvent scandaluri in familia Nitu.

Desele certuri pe care le aveau au atras si atentia politistilor din comuna, care l-au sanctionat pe Marin Nitu de mai multe ori cu amenda contraventionala si chiar cu inchisoare. In urma cu doi ani, Elena Nitu nu a mai suportat sa traiasca alaturi de sotul ei si a plecat de acasa. Ea locuia mai mult prin Craiova, unde ingrijea un batrin singur, sau pe la fiica ei casatorita in Segarcea. In comuna Lipovu ajungea destul de rar ca sa-si viziteze sotul.

Marin Nitu i-a infipt nevestei cutitul in git

Miercuri seara, Elena Nitu s-a intors acasa pentru citeva zile. Vecinii i-au vazut pe cei doi soti certindu-se, Marin reprosindu-i Elenei ca il insala cu batrinul pe care-l ingrijea. Joi dimineata, Marin Nitu a plecat la pescuit. S-a intors acasa la prinz si a baut impreuna cu sotia sa aproape doi litri de tuica. Apoi au inceput sa se certe. Scandalul a pornit tot de la gelozia lui Marin. De aceasta data insa, barbatul, nervos si sub influenta alcoolului, a luat un cutit si l-a infit in gitul sotiei sale, care era in bucatarie. Cu ultimele puteri, femeia s-a tirit citiva metri si s-a ascuns sub magazia de cereale. La scurt timp insa, ea a murit.

Criminalul s-a trezit in arest

Vecinii au banuit ce s-a intimplat si au anuntat politia. Anchetatorii spun ca Marin Nitu era atit de beat, incit abia dupa citeva ore petrecute in arest s-a trezit: „La ora 18.00 am fost anuntati de vecinii familiei Nita. Ne-am deplasat acolo si am constatat ca Elena Nita era decedata in spatele casei, iar sotul sau, care era sub influenta alcoolului, statea pe scara si le spunea vecinilor cum si-a omorit sotia. A inceput sa se trezeasca abia dupa citeva ore de cind l-am retinut“, a spus agent- sef Alexandru Radu, de la Postul de Politie Lipovu.

Marin Nitu a fost retinut de procurorii de la Parchetul de pe linga Tribunalul Dolj, pentru savirsirea infractiunii de omor. Daca va fi gasit vinovat, barbatul risca sa ramina 25 de ani in spatele gratiilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS