5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Stiri diverse

Apa cu portia in Tirgu Jiu

Autoritatile locale din Tirgu Jiu au restrictionat, incepind de ieri, furnizarea apei in oras dupa ce debitele surselor au scazut ingrijorator in ultimele zile. Au fost inchise toate spalatoriile auto care functionau cu apa din reteaua publica de alimentare. Incepind cu 1 septembrie, in cartierele marginase compuse in exclusivitate din case nu se va distribui apa decit intre orele 10.00 si18. 00. Tot de luni, se va trece la restrictionarea alimentarii cu apa pentru mai multe unitati industriale – ROMCIM, MACOFIL, Fabrica de Tigarete, UNIREA, Grupul de Ateliere PETROM, asigurindu-se apa doar pentru consumul salariatilor. Primaria nu exclude si alte restrictii daca evolutia crizei de apa va impune acest lucru.

Controale in scolile gorjene

Echipe mixte formate din reprezentanti ai prefecturii, consiliului judetean, Inspectoratului Scolar Gorj si ai Directiei de Sanatate Publica vor efectua, timp de trei zile, controale in scoli. Reprezentantii institutiilor amintite au pornit ieri pe sase trasee din judet, verificarile urmind sa continue luni si marti. Se urmareste stadiul in care se afla lucrarile de reparatii, igienizarea, aprovizionarea cu manuale si combustibili. In Gorj exista peste 170 de unitati de invatamint, aproximativ 75% dintre acestea avind autorizatii sanitare de functionare.

Biserica pentru copiii institutionalizati din Turnu Severin

Directia Generala pentru Protectia Drepturilor Copilului (DGPDC) Mehedinti doreste sa asigure copiilor institutionalizati un mediu de viata cit mai apropiat de cel familial, dar si servicii de calitate in ceea ce priveste ingrijirea lor. Un rol important in educatia acestora il au scoala, biserica, politia, dar si comunitatea locala. Din acest motiv, in ultima perioada, s-a impus din ce in ce mai mult necesitatea construirii unei biserici pentru acesti copii, care sa isi aduca o importanta contributie la educatia lor. Un nou lacas de cult va fi ridicat pe terenul apartinind Centrului de Primire a Minorilor de pe strada Crisan din municipiul Drobeta Turnu Severin. „Biserica va fi construita pe un teren in suprafata de 108 metri patrati, apartinind Directiei, banii necesari ridicarii lacasului de cult provenind din donatii si sponsorizari. Se preconizeaza ca lucrarile vor incepe in toamna acestui an, urmind sa fie finalizate pina in vara anului viitor”, a spus Georgeta Aprotosoaie, directorul general al DGPDC Mehedinti.

Patru noi membri in consiliul judetean

Cel mai important punct de pe ordinea de zi a sedintei Consiliului Judetean Mehedinti, care s-a desfasurat joi dupa-amiaza, a fost instalarea in functie a noilor consilieri. Acest lucru a survenit in baza prevederilor Legii 161/2003, privind masurile pentru asigurarea transparentei in exercitarea functiilor publice, care au condus la declararea starii de incompatibilitate in cazul a patru consilieri judeteni. Gabriel Preda, Ion Ciovica, Stefan Tarasescu si Alexandru Boruga au fost inlocuiti de Jianu Nicolae, Ion Stoica, Nicolau Guta si Clara Pop, toti de pe listele partidului de guvernamint. Dupa depunerea juramintului de credinta, cei patru consilieri noi au preluat si atributiile predecesorilor lor, Nicolae Jianu fiind detasat la Comisia Juridica, Ion Stoica si Nicolau Guta- la Comisia Agricola, iar Clara Pop- la Comisia de Urbanism si Amenajarea Teritoriului.

Mai putini directori la Finantele Publice

Directia Generala a Finantelor Publice Mehedinti a fost reorganizata in baza Legii 61/2003. Au fost deja reduse 26 de posturi, dintre care trei de directori, 14 de sefi de servicii, sapte de sefi de birou, un post de sef de sectie de la Garda Financiara si unul de sef de divizie. In prezent, la nivelul Directiei de Control sint doi directori executivi adjuncti, la fel ca si la Directia de Metodologie si Administrare a Veniturilor. La Directia de Trezorerie, in loc de director general, exista acum un trezorerier-sef. Tot in cadrul unitatilor teritoriale, la nivelul Administratiei Finantelor Publice a municipiului Drobeta Turnu Severin exista in prezent un sef de administratie si doi sefi adjuncti, dintre care unul in domeniul veniturilor, iar celalalt, pe probleme de trezorerie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS