10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePeste 1.000 de amenzi intr-o saptamina

Peste 1.000 de amenzi intr-o saptamina

Agentii Serviciului Politiei Rutiere Mehedinti au desfasurat in ultima saptamina o serie de activitati de prevenire a evenimentelor rutiere, in baza programului ministerial „Trafic rutier mai sigur“. Au fost organizate 19 actiuni care au vizat in special combaterea cauzelor generatoare de accidente de circulatie.

Politistii mehedinteni au actionat pentru depistarea si sanctionarea conducatorilor auto care incalca regimul vitezei legale, numai in zilele de simbata si duminica fiind sanctionati 251 de soferi. De asemenea, Politia Rutiera impreuna cu reprezentanti ai Sectiei Drumuri Nationale Mehedinti si specialisti din cadrul Autoritatii Rutiere Romane au actionat pentru depistarea si sanctionarea conducatorilor auto care nu respecta greutatea maxima admisa pe drumurile publice. Au fost aplicate 1.081 de sanctiuni contraventionale, dintre care noua pentru consum de bauturi alcoolice si 78 pentru defectiuni tehnice la autovehicule. 89 de pietoni au fost amendati pentru traversarea neregulamentara a drumului public, ca si 36 de carutasi si 56 de biciclisti.

„Pentru depasirea limitei legale de viteza au fost sanctionati 395 de conducatori auto, viteza mentinindu-se in continuare in topul cauzelor generatoare de accidente de circulatie. Au fost suspendate 29 de permise de conducere si retrase 18 certificate de inmatriculare, din cauza unor defectiuni tehnice constatate“, a spus comisar Gheorghe Neagu, de la Serviciul Politiei Rutiere Mehedinti.

Tot in aceasta perioada au fost constatate si sase infractiuni la regimul circulatiei, care au constat in conducerea unui vehicul neinmatriculat, precum si in conducerea pe drumurile publice cu o concentratie alcoolica in singe peste limita legala.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS