18.3 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateMedicii de la Spitalul din Tirgu Carbunesti string apa in galeti

Medicii de la Spitalul din Tirgu Carbunesti string apa in galeti

Criza de apa din Gorj afecteaza si unitatile sanitare. Spitalul din Tirgu Carbunesti nu se poate folosi de propria sursa de apa pe care si-a construit-o. Pompa care alimenteaza bazinele spitalului s-a defectat, fiind trimisa la Bucuresti pentru reparare. Timp de aproximativ doua saptamini, pina cind defectiunea va fi remediata, medicii si pacientii depind de programul de alimentare a orasului, adica doar citeva ore pe zi. „Primim apa vreo doua ore dimineata, cam tot atit la prinz si seara. Mai stringem in vase ca sa avem de rezerva, sa ne descurcam. Problema este ca pompa se repara cu bani si ar fi necesare vreo 15-20 de milioane ca sa rezolvam cit mai repede problema, mai ales ca seceta se va prelungi“, a declarat directorul Aristica Morosanu.

Cadrele medicale se tem ca spitalul va fi inchis

Alimentarea cu apa nu este singura problema a spitalului. Bugetul alocat pentru acest an va ajunge pentru cel mult doua luni. Din cele 24,8 miliarde de lei primite, doar 6,7 au fost destinate achizitionarii de materiale, restul sumei fiind necesara pentru salarizarea personalului.

La Spitalul din Tirgu Carbunesti au mai ramas doar 200 de paturi, desi unitatea trebuie sa deserveasca 22 de localitati, apoximativ 75.000 de locuitori. „Problema este ca noi nu reusim sa facem bani pentru ca pretul unei zile de spitalizare a ramas ca acum trei ani. La Sectia Interne, de exemplu, o zi de spitalizare costa 370.000 de lei, in realitate ea ar trebui sa fie platita cu 570.000 de lei. Mai mult decit atit, avem ghinionul sa functionam intr-un oras in care nu a mai ramas nici o unitate economica importanta, care sa contribuie la fondul de sanatate. Spitalul nostru este unitatea cu cel mai mare numar de angajati din Tirgu Carbunesti“, a mai spus directorul spitalului. Acesta intentioneaza sa faca demersurile necesare ca toate primariile localitatilor pe care le deserveste spitalul sa contribuie cu o mica parte din bugetul primit pentru suplimentarea fondurilor unitati medicale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS