23.3 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate„Teroare voodoo“ instaurata de o „vrajitoare“ oarba si de un batrin nebun

„Teroare voodoo“ instaurata de o „vrajitoare“ oarba si de un batrin nebun

Locatarii unui bloc din Calafat sint terorizati de citiva ani de un batrin nebun si de o „vrajitoare“ oarba. Ginere si soacra, ocupantii apartamentului nr.16- o adevarata cocina- au transformat blocul E3 in WC public si spital de nebuni in acelasi timp. Amindoi isi fac nevoile pe scara blocului, iar batrina spoieste usile vecinilor cu fecale in ritualuri dracesti, amenintindu-i pe toti ca le face farmece si ii omoara.

De cind a murit sotia lui Dumitru Voicu, in blocul E3 nu mai este de trait. Barbatul de 60 de ani, paralizat pe partea stinga si cu accese de nebunie, a ramas singurul sprijin al soacrei trecute de 80 de ani, oarba si nebuna de-a binelea- dupa spusele vecinilor, si al fiicei lui adoptive, de 12 ani. Apartamentul cu numarul 16, in care locuieste trioul de cosmar, ofera imagini demne de filmele de groaza celor care au curajul sa-i treaca pragul si sa suporte macar citeva clipe mirosul infiorator, raspindit, de altfel, pe toata scara blocului: cioburi de farfurii, mormane de rufe murdare, gongi plimbindu-se printre resturile de mincare aruncate pe jos in fiecare camera, tocarie plina de slin si de fecale…

„Este un focar de infectie! Nu mai putem trai in aceste conditii. Pute incit dimineata ti-e sila sa iesi pe scara blocului. Cei care stau pe palier cu ei si femeia care sta dedesubtul lor sint terorizati. Isi fac necesitatile in casa, el se plimba pe scara in fundul gol si amindoi urla ca nebunii! Macar baba e nebuna de legat. Face papusele din cirpe, le inteapa cu ace, ne spoieste cu rahat usile si masinile din parcare si ne injura toata ziua, sa ne moara copiii. Zice ca ori ne da in cap, ori ne face farmece, ori ne arunca in aer“, spun sotii Voicu, care stau pe palier cu Dumitru Voicu si cu soacra acestuia – Maria Covaci.

Amenintarea batrinei era cit pe ce sa fie pusa in practica intr-o noapte, cind in balconul de la apartamentul 16 a izbucnit un incendiu. Noroc cu pompierii, care au venit la timp. In noaptea aceea, vecinii au confiscat butelia si toate chibriturile existente in apartament.

Vecinii sint dispusi sa faca smotru

In conditiile date, se poate spune ca vecinii au avut o rabdare de fier. Nu numai ca au incercat sa treaca peste rautatile celor doi batrini, pe care le-au pus pe seama bolii si ale nebuniei, dar i-au ajutat ori de cite ori a fost nevoie.

„Le-am dat sa manince, ne-am dus inclusiv si le-am spalat perdelele si covoarele. Dar ei tot nesimtiti sint. In citeva zile era la fel!“.

Supararea oamenilor este cu atit mai mare cu cit autoritatile nu s-au grabit sa le dea o mina de ajutor in rezolvarea situatiei. Dupa un an de trimis petitii la toate institutiile abilitate, nu s-a miscat mai nimic.

„Cel mai strigator la cer ni se pare ca acel copil de 12 ani a fost lasat sa creasca intr-un astfel de mediu, sluga la doi batrini, intr-o mizerie de nedescris. Ei ii placea sa stea acolo, ca facea ce o taia capul, dar Protectia Copilului n-ar trebui sa permita acest lucru. De-abia au luat-o de aici, saptamina trecuta. Iar daca lui Voicu nu i se facea rau, sa cada din picioare si sa-l ia Salvarea, mai statea pe capul nostru si acum. Acum e la Poiana Mare si i-am facut dosar sa-l internam intr-un azil de batrini“, spune femeia, care sta in apartamentul de sub cel al „nebunilor“.

Vecinii sint in stare sa faca orice pentru a trai decent in apartamentele lor. Sint gata chiar sa puna mina de la mina si sa faca o igienizare a locuintei-bomba, pe cheltuiala si truda lor. Daca acum sint in tratative cu primaria pentru a o interna si pe batrina intr-un azil, mai ramine ca autoritatile sa le ofere acoperire legala pentru actiunea de igienizare. „Nu stim cum o sa scapam de batrina. E foarte periculoasa, da cu ciomagul in toate partile si spune ca ea nu iese din casa nici moarta. Mai mult ca sigur o sa fie nevoie de un politist, doi. Si trebuie gasita o cale legala de a intra in apartament sa facem curatenie“, spun vecinii, ingroziti ca nu vor scapa niciodata de cosmar.

Florian Toader, viceprimarul din Calafat, spune ca, desi nu cunoaste situatia prea bine, va discuta cu primarul pentru ca, impreuna cu politia, sa faciliteze igienizarea apartamentului 16 din blocul E3.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS