10.6 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateTaxa radio, spaima abonaţilor ELECTRICA

Taxa radio, spaima abonaţilor ELECTRICA

Celebra taxă radio-tv continuă să dea dureri de cap atit abonaţilor, cit şi lucrătorilor ELECTRICA. Potrivit unei hotăriri guvernamentale, toţi cetăţenii care au contract cu ELECTRICA trebuie să plătească şi taxa radio-tv, fără a se ţine cont dacă abonaţii au sau nu televizoare, dacă mai locuiesc sau nu la adresele respective sau dacă mai consumă curent electric.

Constantin Dascălu, din Craiova, a avut o societate comercială pe care a inchis-o in 1996, iar doi ani mai tirziu, in 1998, a radiat-o din Registrul Comerţului. In urmă cu citeva zile, mare i-a fost mirarea cind a primit o factură de la SC ELECTRICA Oltenia- Sucursala Craiova, prin care era anunţat că trebuie să achite un milion de lei, sumă ce reprezintă taxa radio-tv.

„Dacă nu am consumat curent inseamnă că nu am privit nici la televizor şi nu am ascultat nici la radio, nu? Societatea a funcţionat in casa părinţilor mei şi existau contoare separate. Ei işi plătesc dările independent de mine. Nu inţeleg de ce să plătesc taxa radio-tv din moment ce eu am inchis societatea“, spune Constantin Dascălu.

Răspunsul SC ELECTRICA Oltenia-Sucursala Craiova a venit prompt: nu şi-a reziliat contractul cu noi. Nu are consum de energie electrică, dar trebuie să plătească taxa radio-tv. Aşa e legea!

„Dacă rezilia contractul, nu mai era nici o problemă pentru că noi nu avem de unde să ştim că el şi-a inchis societatea“, susţine Ion Săndulescu, directorul SC ELECTRICA Oltenia-Sucursala Craiova.

Pentru că hotărirea de guvern referitoare la taxa radio-tv este plină de controverse, SC ELECTRICA a fost nevoită să anuleze factura emisă pe numele lui Constantin Dascălu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS