13.7 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024

Scurte stiri

A facut accident in prima zi de soferie si in fata politiei

O tinara soferita din Tirgu Jiu a fost implicata ieri intr-un accident de circulatie care a avut loc in fata Inspectoratului de Judetean de Politie (IJP) Gorj. In prima zi de soferie, Simona Diaconu, in timp ce conducea un autoturism Audi, nu a acordat prioritate si a intrat in troleul 109, care circula regulamentar pe bulevardul Constantin Brancusi. La numai patru zile dupa ce a intrat in posesia permisului auto, Simona Diaconu s-a vazut nevoita sa il predea politiei, pentru a-i fi suspendat. Autoturismul Audi a fost distrus partial, iar troleul a ramas fara un far. Soferita a scapat teafara, alegindu-se doar cu o sperietura.

Peste 96% din titlurile de proprietate – eliberate in Mehedinti

Proportia de eliberare a titlurilor de proprietate in judetul Mehedinti a depasit 96%. Mehedintiul se situeaza astfel printre primele 12 judete din tara in privinta eliberarii titlurilor. In prezent, in Mehedinti mai sint de eliberat titlurile care fac obiectul litigiilor si cele din cazul proceselor pe rol. „La inceputul anului, cind majoritatea judetelor si-au propus sa atinga o proportie de 96% pina in luna decembrie, Mehedintiul si-a propus sa atinga 97,5%. Deocamdata, sintem in grafic, proportia fiind depasita, dar mai sint citeva comune din judet, cum ar fi Patulele, unde procentul este mai mic. In cazul acestor comune, avem probleme la punerea in posesie a terenului pe care l-au preluat de la Agentia Domeniilor Statului Bucuresti“, a spus Georgeta Gusita, directorul executiv adjunct al Oficiului Judetean de Cadastru si Geodezie Mehedinti.

Incendiu la Spitalul Judetean Turnu Severin

Un incendiu de proportii a izbucnit ieri, la ora 10.00, la Sectia de cardiologie a Spitalului Judetean Mehedinti. Pompierii au fost anuntati ca etajul trei al imobilului este cuprins de fum, ingreunind evacuarea bolnavilor care nu se pot deplasa singuri. Grupul de pompieri „Drobeta“ s-a deplasat la fata locului cu trei autospeciale. Din fericire, totul nu a fost decit o aplicatie, prin care s-a verificat daca Spitalul Judetean este pregatit sa faca fata unui incendiu de proportii. „Obiectivul aplicatiei desfasurate a fost acela de a pregati atit personalul propriu, cit si personalul medical si auxiliar al spitalului pentru interventia in caz de incendiu“, a spus maiorul Ion Vintila, de la Grupul de pompieri „Drobeta“. Directorul spitalului, dr. Radu Iman, considera ca actiunea de ieri a demonstrat ca institutia este pregatita sa faca fata oricarui eveniment. „A fost un exercitiu foarte util, pentru ca Spitalul Judetean din Drobeta Turnu Severin este o institutie foarte mare. Un astfel de exercitiu a dovedit ca atit noi, cit si pompierii sintem pregatiti pentru a interveni oricind.“

32 de centre pentru distribuirea samintei de griu

Pentru infiintarea a 50.000 de hectare de cultura, in Mehedinti, au fost achizitionate citeva tone de saminta de griu din categorii biologice superioare. Pentru a intra in posesia samintei necesare, producatorii agricoli mehedinteni se pot adresa celor 32 de centre infiintate la nivelul judetului. Saminta provine de la unitati specializate, cum ar fi SEMROM, UNISEM sau TOMIS AGROVET. „Producatorii trebuie sa se adreseze acestor centre agricole pentru a li se elibera adeverinta necesara primirii ulterioare a subventiei de 4.000 lei/kg oferite de guvernul roman“, a spus Alexandru Boruga, directorul Directiei Generale de Agricultura si Industrie Alimentara Mehedinti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS