13.7 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateProgram pentru gestionarea apei potabile

Program pentru gestionarea apei potabile

Autoritatile din Tirgu Jiu au pus la punct un program care se va derula pe parcursul lunilor secetoase care vor urma si care are drept scop gestionarea apei potabile. Desi mai multe cartiere din oras duc lipsa de apa in orele de virf, autoritatile sustin ca situatia este sub control si populatia nu va ramine fara apa de baut.

Primaria Tirgu Jiu, Prefectura Gorj si reprezentantii HIDROELECTRICA au decis ieri ca apa din bazinul de la Vija sa fie folosita pentru alimentarea orasului, in detrimentrul producerii energiei electrice. „Microhidrocentrala va uzina doar o ora pe zi pentru ca apa sa ajunga la populatie. Vija si Iezureni ramin principalele surse pe care ne putem baza intrucit cele de suprafata sint epuizate aproape de tot“, a spus Ion Popescu, directorul AQUATERM. Autoritatile continua sa sustina ca la Tirgu Jiu nu se poate vorbi de o criza de apa si situatia este tinuta sub control. „Principalul motiv pentru care in unele cartiere apa nu ajunge la ultimele etaje este risipa care se face prin udarea gradinilor si spalatul masinilor. Echipe ale primariei vor patrula pe strazi si vor da avertismente, urmate de debrasari de la retea“, a spus primarul Florin Circiumaru.

In cartierul Dragoieni, apa este carata cu cisterna

Cele mai afectate de lipsa apei sint cartierele din partea de nord a orasului. Oamenii se pling ca apa ajunge la etajele superioare numai noaptea, timp de citeva ore.

Pentru a mai economisi apa potabila, primaria a dispus deja inchiderea a trei dintre cele 12 spalatorii din oras pentru ca si-au depasit cota admisa lunar, de 50 de metri cubi de apa. In plus, incepind de ieri, unul dintre cartierele marginase ale orasului, Dragoieni, este alimentat cu ajutorul cisternelor intrucit reteaua nu mai face fata nevoilor populatiei. Conducerea primariei spune ca nu se va ajunge in situatia in care sa nu existe apa de baut.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS