25.1 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePolitistii l-au gasit pe cel mai cunoscut violator din istoria Gorjului

Politistii l-au gasit pe cel mai cunoscut violator din istoria Gorjului

O ancheta pornita de la citeva furturi de lantisoare i-a condus pe politistii gorjeni la unul dintre cei mai cunoscuti violatori din Gorj si din tara. Acesta este Mircea Banica, de 51 de ani, din Tirgu Jiu, client vechi al politiei. Doi hoti de lantisoare au mers la Mircea Banica pentru a face rost de femei pentru distractie. In acest fel, aventurile lui au luat sfirsit.

In urma cu o saptamina, la Tirgu Jiu au fost inregistrate patru furturi de lantisoare in numai trei zile. Modalitatea in care s-au produs furturile le-a dat de furca politistilor, in sensul ca acestea au avut loc in plina zi, iar cele care au reclamat ca au ramas fara bijuterii au descris in mod diferit hotul.

Din acest motiv, au aparut trei portrete-robot ale autorului. Hotii au reusit sa amaneteze lantisoarele si cu banii obtinuti au inchiriat o camera de motel in localitatea Sohodol. Ei s-au gindit ca nu le-ar strica niste femei si s-au dus la Tirgu Jiu, unde au reusit sa il gaseasca pe Mircea Banica. Acesta le-a pus la dispozitie o minora de 17 ani, care fusese trimisa sa se prostitueze in schimbul diferitor sume de bani. In urma investigatiilor, politia a reusit sa ii prinda atit pe cei doi hoti de lantisoare, cit si pe cunoscutul proxenet si violator.

Lantisoarele au fost recuperate

Hotii sint Marcel Constantin Holtean, de 22 de ani, din Pojogeni, si Constantin Boban, de 16 ani. Marcel Holtean abia iesise din inchisoare pe 6 iulie, dupa ce fusese inchis pentru furt. Pe 14 august a mers cu Boban la casa Elenei Garaiacu, din Pojogeni, de unde au furat o galeata cu cirnaciori in untura, vin si tuica. Produsele le-au dus cu o masina furata de la parintii lui Holtean la motelul din Sohodol. Pentru a face rost de bani, tinerii s-au apucat sa „culeaga“ lantisoare de la gitul tirgujiencelor. Cele patru victime sint Claudia Ivancu, Elena Negrila si Marinela Ivan, toate din Tirgu Jiu, si Alexandra Blendea. Unul dintre furturi a avut loc chiar in apropierea Parchetului Local.

Bijuteriile au fost recuperate, iar hotii au fost prezentati ieri Tribunalului Gorj, in vederea emiterii de mandate de arestare.

Mircea Banica, prieten cu Coco Paun

Alaturi de hotii de lantisoare a fost arestat si Mircea Banica. Acesta nu a recunoscut ca le-a plasat celor doi o prostituata minora.

„Eu nu stiu cine erau ei. Nu le-am facut nici un fel de legatura. Eu m-am urcat in Dacia lor, dar nu stiam ca este furata. Fata am luat-o dintr-un bar si am dus-o sa ii dau de mincare. De ce sa ceara de la mine o femeie? Putea sa ceara si la militie. Acuma, daca eu sint cunoscut si ma stie lumea, eu sint capul belelelor? Am fost implicat in incendierea masinii lui Manolea, dar m-au achitat. Il cunosteam pe Coco. Aveam o treaba cu el cu un teren pe la Dragutesti. Nici nu mai stiu cite femei au trecut prin patul meu. Stiu ca am avut vreo trei – patru neveste legitime. Am o condamnare pentru viol in ’84, una in ’88, o condamnare pentru proxenetism in ’95, o alta condamnare in dosarul Constantin Paun si acum ce va fi“, a declarat Mircea Banica. Barbatul ar putea primi pina la 15 ani inchisoare pentru proxenetism. Subcomisarul Salvador Caragea, din cadrul Politiei Municipale, a spus ca Mihai Banica a scapat mereu de inchisoare, beneficiind de decrete de gratiere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS