13.7 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateAgent termic din molton

Agent termic din molton

500 de halate noi de molton sint pregatite pentru a incalzi oasele intepenite de reumatism ale batrinilor de la Centrul de Recuperare si Reabilitare a Persoanelor cu Handicap (CRRPH) din Craiova, pentru ca lucrarile la construirea centralei termice proprii nu vor fi terminate decit peste doi ani.

Asadar, desi vara nici nu s-a sfirsit, conducerea CRRPH a facut demersuri pentru a asigura toate materialele necesare sezonului rece. Au fost achizitionate paturi pentru toti cei 470 de „chiriasi“, precum si halate calduroase, care sa compenseze, pe cit posibil, inca o iarna pina la punerea in functiune a centralei termice. Deoarece lucrarile – finantate de Primaria Craiova – se afla la stadiul de proiect, finalizarea lor este asteptata abia pentru iarna 2004-2005.

„O centrala termica proprie este mai mult decit necesara pentru centrul nostru. Iarna grea de anul trecut ne-a adus intr-o situatie financiara destul de delicata. Pentru ca furnizarea energiei termice pe timp de iarna se face cu doar patru ore de pauza pe noapte, anul trecut am platit in jur de 330 de milioane de lei pe luna, suma care cu greu poate fi acoperita de un buget restrins ca al nostru. O centrala termica va fi benefica atit din punct de vedere economic, cit si al confortului celor care locuiesc aici. Din pacate, un asemenea proiect nu se poate realiza peste noapte, asa ca va trebui sa avem rabdare cel putin inca o iarna“, a declarat Mihaela Diaconeci, directoarea Centrului de Recuperare si Reabilitarea a Persoanelor cu Handicap Craiova.

Pina una- alta, halatele de molton sint frumos stivuite pe rafturile magaziei. Paturile, asisderea. Ramine ca in cel mai scurt timp sa se achizitioneze si lenjeria corporala – pijamale si camasi de noapte – si de pat. In acest fel, iarna la CRRPH va fi suficient de blinda pentru batrineii frigurosi si reumatici de la camin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS