16.4 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateZeci de bolnavi cu toxiinfecţie alimentară in Olt

Zeci de bolnavi cu toxiinfecţie alimentară in Olt

Peste 30 de angajaţi de la SC ALRO SA din Slatina au acuzat dureri abdominale după ce au luat masa la una din microcantinele societăţii. 250 de angajaţi au mincat pe 22 august la acea cantină acelaşi fel de mincare: brinză, fasole verde afumată, pastramă de porc cu ceapă, iar ca desert – ecleruri. Primele cazuri s-au prezentat la Spitalul Judeţean din Slatina cu simptome specifice unei toxiinfecţii alimentare. „Iniţial, au venit doar cinci-şase persoane de la ALRO, cu aceeaşi simptomatologie. Prezentau dureri abdominale acute, vărsături, febră, scaune diareice. Apoi au inceput să sosească tot mai mulţi. Pe 23 august erau internate 17 persoane“, a spus dr. Zoe Mihalache. Ieri erau internaţi la Secţia boli infecţioase a spitalului slătinean 32 de angajaţi de la ALRO. Deoarece situaţia unora dintre pacienţi se ameliorase, aceştia au fost externaţi. Aceleaşi simptome au apărut şi la doi copii, de 12, respectiv 14 ani, ai căror părinţi le aduseseră mincarea de la serviciu. In prezent, copiii sint in afara oricărui pericol.

„Unii angajaţi vor zile libere, deşi nu sint bolnavi“

In dimineaţa de 23 august, Direcţia de Sănătate Publică Olt a luat primele măsuri, recoltind o serie de probe igienico- sanitare. Microcantina a fost dezinfectată şi s-a instituit supravegherea clinico-epidemiologică.

Potrivit şefului DSP Olt, dr. Aurelian Simionescu, primele concluzii asupra acestei situaţii vor putea fi cunoscute abia peste citeva zile. „Acum a apărut o altă problemă: au inceput să sosească la Secţia de boli infecţioase tot mai multe persoane angajate la ALRO care cer concediu sau zile libere pentru că nu se simt bine. Analizele au arătat insă că nu s-au mai inregistrat cazuri, mulţi dintre cei care au mincat in acea noapte tratindu-se la domiciliu. Mai nou, vin muncitori care, deşi nu erau de serviciu in ziua respectivă, spun că se simt rău şi vor să le dăm citeva zile libere să-şi revină“, a spus Simionescu. Muncitorii de la ALRO internaţi cu simptomatologia amintită se află in carantină. Ancheta medicală este in desfăşurare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS