12 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024

Societati amendate

Inspectorii de munca mehedinteni au definitivat duminica verificarile efectuate la unitatile cu activitate de constructii. Sase echipe mixte, formate din inspectori din domeniul relatiilor de munca si din domeniul securitatii sanatatii in munca, au verificat 51 de angajatori si puncte de lucru ale acestora.

Inspectorii au identificat 21 de persoane ce lucrau fara forme legale, desfasurind activitati pentru zece angajatori. Impotriva acestora s-a dispus masura sanctionarii contraventionale, valoarea amenzilor fiind de 190 de milioane de lei.

In ceea ce priveste relatiile de munca, inspectorii mehedinteni au constatat 42 de deficiente, printre care neinregistrarea contractelor in termenul legal stabilit de Legea 130 si lipsa regulamentului intern, cerinta a Codului Muncii. Angajatorii care desfasurau activitate de noapte nu au comunicat acest lucru la Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM), iar multi nu si-au intocmit o evidenta a timpului de munca. La cele 51 de unitati verificate, au fost constatate 166 de deficiente in ceea ce priveste securitatea sanatatii in munca si 27 de angajatori au fost sanctionati cu amenzi de 230 de milioane de lei.

„Alte deficiente constatate in acest domeniu se refera la faptul ca nu toti angajatorii au persoane special desemnate care sa realizeze instructajul cu angajatii, nu erau acordate echipamente individuale de protectie, iar lucrul la inaltime nu a fost organizat corespunzator“, a spus Vasile Eftinoiu, inspectorul sef al ITM Mehedinti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS