14 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024

Scurte stiri

Taximetristii severineni vor ajunge din nou pe bancile scolilor

Conform noii legi a taximetriei, o persoana va putea sa desfasoare aceasta activitate in baza unui atestat profesional obtinut la absolvirea unui curs, pe care trebuie sa il urmeze la o scoala de soferi, autorizata de Registrul Auto Roman. In cazul in care taximetristul va promova examenul tip grila, atestatul ii va fi eliberat de Autoritatea Rutiera Romana si va avea o valabilitate de cinci ani. Deocamdata, nu se stie cite scoli de soferi din judetul Mehedinti pot organiza astfel de cursuri. Aceasta decizie va fi luata de Autoritatea Rutiera Romana- filiala Mehedinti, in baza datelor statistice de eficienta a fiecarei scoli de soferi. Pentru a obtine atestatul, taximetristii severineni vor fi nevoiti sa raspunda corect la cel putin 70% din intrebarile grila din chestionar. „Cursurile ar trebui sa inceapa la 1 septembrie. Cei aproximativ 500 de taximetristi pe care ii avem in evidenta si care isi desfasoara activitatea in Drobeta Turnu Severin va trebui sa finalizeze cursurile pina la 1 ianuarie 2004, atunci cind vor intra efectiv in vigoare noile reglementari ale legii taximetriei. Fiecare serie va contine aproximativ 30 de cursanti, pentru o mai mare operativitate“, a spus comisar Gheorghe Neagu, ofiter specialist in cadrul Serviciului Politiei Rutiere Mehedinti.

Un pescar si un urmarit general, retinuti de politistii de frontiera

Politistii de frontiera mehedinteni l-au surprins vineri noapte pe Ion Barbuti, de 37 de ani, din comuna Jiana, care pescuia ilegal in mijlocul Dunarii. Acesta folosea un prostovol, unealta interzisa de lege. Mehedinteanului i s-a intocmit dosar penal pentru comiterea infractiunii de pescuit pe timp de noapte cu obiecte interzise, iar prostovolul, in valoare de 1,5 milioane de lei, a fost confiscat. In aceeasi noapte, politistii de frontiera din cadrul sectorului Orsova au retinut, in dreptul kilometrului fluvial 952, un cetatean care nu isi justifica prezenta in zona, in urma cercetarilor constatindu-se ca este vorba de un urmarit general. George Anastasie, de 53 de ani, din comuna Popesti, judetul Arges, era cautat de un an de politistii teleormaneni, pentru comiterea mai multor infractiuni de furt din avutul privat. El a fost predat IJP Teleorman, pentru luarea masurilor corespunzatoare.

Week-end in streang

Un barbat de 35 de ani din comuna doljeana Murgasi a fost gasit de vecini dupa ce se spinzurase in podul casei. Citiva sateni au oprit caruta vineri dupa-amiaza in fata locuintei lui Nicolae Bonea, simtind un miros puternic de cadavru. Un vecin care nu-l mai vazuse pe proprietar de la Sfintul Ilie si-a luat inima in dinti si a intrat in casa, apoi a urcat in podul imobilului, unde l-a gasit pe Nicolae atirnind in streang. Cadavrul lui intrase in stare de putrefactie, zacind acolo de mai mult de o saptamina.

Barbatul locuia singur de cind i-au murit parintii si cazuse in patima bauturii, mai ales dupa ce concubina lui il parasise, luind cu ea si fetita lor. „Cauza sinuciderii a fost, probabil, singuratatea“, a mentionat agent sef adjunct Dorel Cioc, seful Postului de Politie Murgasi.

In acelasi mod si-a gasit sfirsitul si Alin Stanciu, de zece ani, din comuna Izvoarele – Dolj. Copilul, provenind dintr-o familie dezorganizata, fusese trimis de tatal lui cu vaca la cimp, unde aveau un teren agricol cultivat cu rosii. Simbata seara,, tatal lui a observat ca vaca este in grajd, dar pe Alin ia-l de unde nu-i. Gindindu-se ca a plecat singur la cimp, s-a dus sa-l caute. L-a gasit pe Alin spinzurat, in baraca de linga cimpul cultivat cu rosii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS