16.2 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDoi primari doljeni, revocati din comisiile pentru pamint

Doi primari doljeni, revocati din comisiile pentru pamint

Comisia judeteana, asaltata de cereri pentru revocare de titluri de proprietate

Subprefecta de Dolj, Elena Serbanoiu, a cerut ieri revocarea din functiile de presedinti ai comisiilor locale de aplicare a legilor fondului funciar a primarilor din comunele Farcasu si Argetoaia. Marin Raducu, respectiv Ioan Doicaru sint acuzati de subprefecta ca nu au respectat programul impus pentru eliberarea titlurilor de proprietate conform Legilor nr. 1 si 18.

„Noi am solicitat Ministerului Administratiei si Internelor sa accepte sa angajam pe perioada determinata ori un cadastrist, ori un ofiter in rezerva pe aceasta functie (deoarece este pregatit in topometrie). Am evitat sa angajam tot oameni din primarie, deoarece ar putea intra in conflict cu primarii“, a precizat subprefecta.

Probleme deosebite au aparut si in alte trei comune, Leu, Malu Mare si Bratovoesti, unde comisia judeteana a primit un numar foarte mare de cereri pentru schimbarea amplasamentelor. Elena Serbanoiu a declarat ca stie cazuri concrete in care personalitati ale Craiovei si-au luat teren in aceste comune si a precizat ca mai trebuie eliberate 100 de titluri de proprietate pentru ca Doljul sa se inscrie in graficul impus de guvern.

„In ultimul timp, comisia judeteana a fost solicitata sa retracteze un numar foarte mare de titluri de proprietate in aceste comune. Se mai intimpla minuni, vrem sa verificam foarte bine acest aspect. Nu vrem sa gresim si cei care apuca pamint la strada sa il vinda si sa ajunga peste noapte miliardari“, a completat Elena Serbanoiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS