22.3 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateSubprefecta Serbanoiu ii face dosar penal primarului pesedist din Farcasu

Subprefecta Serbanoiu ii face dosar penal primarului pesedist din Farcasu

Marin Raducu, suspectat ca face angajari dupa cum il taie capul si foloseste in interes propriu masina de serviciu a institutiei

Marin Raducu, primarul pesedist al comunei doljene Farcasu, este acuzat de subprefecta Elena Serbanoiu ca foloseste in interes propriu masina de serviciu a institutiei. Elena Serbanoiu il mai acuza pe Raducu si de o serie de nereguli gasite la primarie cu ocazia unui control efectuat recent.

„Am fost acolo la sesizarea consilierilor locali, care mi-au adus la cunostinta povestea. Intr-adevar, masina de serviciu, o Dacia Break transferata de la OSPA, era in curtea primarului. Ii lipseau piese, cu toate ca atunci cind s-a predat era in stare excelenta de functionare. In primarie, nimeni. Acasa la primar, nimeni. Sotia lui mi-a spus ca fusese chemat de senatoarea Maria Antoaneta Dobrescu, in legatura cu unele sesizari. Am sunat-o pe senatoare, care mi-a spus ca nu s-a prezentat“, a spus subprefecta.

Suspect de deturnare de fonduri?

Masina se afla, intr-adevar, in curtea primarului, iar gura satului vorbeste ca primarul o folosea pentru a face comert cu cartofi. Printre neregulile constatate, angajarea unui jurist pe perioada determinata fara acordul consiliului local, organizarea unui concurs pentru postul de contabil fara anunt in mass-media si dezastrul din sediul primariei, unde o firma inca necunoscuta de subprefecta a incasat 100 de milioane si nu a mai terminat lucrarea, desi o incepuse in urma cu aproape un an.

La Primaria Farcasu nu raspunde nimeni

Punctul de vedere al primarului in legatura cu toata aceasta poveste nu a putut fi consemnat, deoarece ieri la prinz, la Primaria Farcasu nu raspundea nimeni la telefon.

Elena Serbanoiu va trimite cele constatate politiei si procuraturii. Daca se gaseste o culpa, Raducu poate fi suspendat din functie, iar in cazul unei abateri materialul va fi prezentat consiliului local, care va lua masuri. „Oricum, in aceasta situatie, primarul din Farcasu nu are cum sa iasa basma curata“, a conchis subprefecta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS