16.7 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn satean din Musetesti - Gorj sustine ca a fost batut de primar

Un satean din Musetesti – Gorj sustine ca a fost batut de primar

• „Mi-a dat doi pumni in fata. Ii dadeam si eu, dar mi-a fost profesor“, a spus Ion Dragoi • Marul discordiei este apa care nu le mai ajunge satenilor din Musetesti • Pentru edili, aceasta este din belsug, sustine cel care a fost batut pentru o galeata cu apa • Primarul Constantin Manta spune ca nici nu l-a atins pe satean

Lipsa apei i-a invrajbit pe satenii si edilii din satul Grui, comuna Musetesti. Conducerea primariei a decis sa realizeze in urma cu citiva ani o retea de alimentare cu apa. Aceasta a si fost pusa in functiune, insa pentru satul Grui, in care locuiesc primarul Constantin Manta si Ion Dragoi, cei doi protagonisti ai scandalului, apa era furnizata dupa program, intre orele 12.00 si 17.00. Cu toate acestea, aproape toti satenii se plingeau mereu ca apa este fie prea putina, fie nu este deloc. Ion Dragoi a descoperit ca unul dintre vecinii sai, Mircea Moia, angajat al primariei, beneficiaza totusi de apa, fiind racordat la conducta principala. Ion Dragoi l-a anuntat pe primarul Manta despre situatia creata, acesta din urma dispunind infiintarea unei comisii care sa ancheteze cazul. Dupa ce comisia din care a facut parte si viceprimarul a ajuns la concluzia ca la bazinul de captare este apa pentru toti satenii, lucrurile s-au impotmolit.

Confruntarea…

Spiritele s-au incins simbata dupa-amiaza. Ion Dragoi a spus ca a surprins o discutie intre primar si fratele acestuia, in care cei doi puneau la cale umplerea fintinilor personale cu apa de la conducta care trece prin satul Grui. „In sat exista doua pompe: una este linga casa primarului si alta, in capatul celalalt al satului. Primarul nu are casa racordata la retea, ci ia apa cu furtunu’ de la pompa din drum. Era simbata si asteptam sa vina apa, dupa programul anuntat, dar nu mai venea. M-am dus cu masina pina la primar si am vazut, intr-adevar, ca furtunul era bagat in pompa de la drum si tragea apa. M-am dus la pompa si am tras furtunu’. Primarul a venit la mine, l-a luat si l-a pus la loc in pompa. Eu iar l-am tras. Atunci m-a injurat. Avea rozeta in mina si mi-a dat doi pumni in fata. Ii dadeam si eu, dar mi-a fost profesor. Au iesit doi din curte si m-au pus jos. Am reusit sa scap si m-am dus la Doru Nistorescu si la fratii Crivat. Eram plin de singe pe fata. La un moment dat, mi-a fost rau. Am auzit ca ar fi zis ca, daca ii mai trag furtunu’, se dezbraca de haina de primar. O sa imi scot certificat medico-legal si o sa fac plingere la politie“, a spus Ion Dragoi, care este internat la Spitalul „Tudor Vladimirescu“ din Tirgu Jiu.

Primarul a depus plingere la politie pentru lovire

Edilul Constantin Manta, de 60 de ani, neaga cele intimplate, insa recunoaste ca simbata s-a intilnit cu Ion Dragoi si ca discutia pe tema apei a degenerat ulterior intr-un scandal. Cel lovit nu a mai fost insa cetateanul, ci edilul, care a incasat-o de la acesta. „Pe 16 august, am fost informat de un vecin ca Ion Dragoi il impiedica sa ia apa de la pompa de la strada. M-a dus sa vad ce se intimpla si am si fost luat in primire. A inceput sa ma loveasca si sa ma injure. Mi-am scos certificat medico-legal pe noua zile si sint martori care pot sa va confirme ceea ce v-am spus. El a fost cu o masina despre care o sa vedem cum este inscrisa in circulatie. Eu nu l-am lovit.La virsta mea….Am depus plingere la politie pentru lovire“ , a declarat edilul Constantin Manta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS