20.1 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateMedicii craioveni confunda meningoencefalita cu oreionul

Medicii craioveni confunda meningoencefalita cu oreionul

Asa-zisa „epidemie de meningoencefalita“ care a inspaimintat Craiova la sfirsitul saptaminii trecute continua sa creeze panica, dar de data aceasta in rindul medicilor.

Ei nu mai stiu daca 16 pacienti, majoritatea adolescenti, internati in ultimele zile cu diagnosticul oreion, au intr-adevar oreion sau meningoencefalita. Reprezentantii Directiei de Sanatate Publica Dolj recunosc ca medicii sint derutati de simptome care sint asemanatoare in ambele diagnostice. „Pentru confirmarea diagnosticului in cazul celor 16 tineri, am facut apel la cadre medicale din Bucuresti de la Institutul Cantacuzino. Este vorba de somitatile in domeniu, prof. Calistru si prof. Ciobanu, care sint deja la Craiova“, sustine Stefan Popescu, directorul adjunct al Directiei de Sanatate Publica Dolj.

La sfirsitul saptaminii trecute, oficialitatile locale, iesite in fata presei sa linisteasca populatia, au dat publicitatii o lista care continea numele celor sase bolnavi de meningoencefalita. Aceleasi autoritati au declarat ieri ca doi dintre cei sase bolnavi, Madalin Vasile, de 11 ani, si Iulian Circeanu, de 12 ani, nu au meningoencefalita, ci oreion cu iritatie meningeala. Asta inseamna ca in spital au mai ramas patru cazuri de meningoencefalita. Dar nu se stie clar. Pina cind „somitatile bucurestene“ vor stabili cite cazuri clare de meningoencefalita sint in spitalele craiovene, ce se stie cu exactitate este faptul ca trei persoane au decedat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS