22.6 C
Craiova
joi, 13 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCinci persoane au ajuns la spital dupa masa de Sfinta Maria

Cinci persoane au ajuns la spital dupa masa de Sfinta Maria

Cinci persoane au fost internate duminica la Sectia de boli infectioase a Spitalului din Tirgu Jiu, dupa ce au mincat impreuna la o ruda. Cei cinci bolnavi, cu virste cuprinse intre 21 si 77 de ani, dintre care doi venisera la rude tocmai din Arad si Focsani, prezentau simptomele unei toxiinfectii alimentare. Acestia le-au spus medicilor ca au mincat la Viorica Stoicanescu, din Stolojani – Gorj, cu ocazia sarbatorii de Sfinta Maria. Chiar daca li s-a facut rau inca de vineri, imediat dupa masa, cele cinci persoane s-au decis sa mearga la spital abia duminica seara. Medicii au constatat o toxiinfectie alimentara medie, insotita de crampe si varsaturi. Bolnavii au fost rehidratati si, pentru ca starea lor s-a ameliorat, au fost externati ieri.

Toxiinfectiile alimentare pot produce chiar moartea

Medicii sint alarmati de faptul ca astfel de situatii apar destul de des, iar bolnavii aleg sa se trateze singuri, riscindu-si viata. „Am facut o ancheta epidemiologica si am constatat ca e vorba de un focar familial. Grav este faptul ca nu am mai gasit nimic din mincarea consumata si nu am putut face analizele necesare. Mai mult decit atit, pacientii au ales sa se trateze singuri la indicatiile unui cadru medical mediu, membru al familiei, si probabil ca investigatiile medicale nu vor arata mare lucru. Oamenii sint de-a dreptul inconstienti cind stau acasa si se trateaza dupa ureche. Nu e primul caz de acest fel“, a spus medicul Doina Alaman, inspector-sanitar sef.

Aceasta a precizat ca toxiinfectiile alimentare pot produce chiar moartea daca pacientul nu se prezinta imediat la spital.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS