19.2 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBelu la cimitir, Sandu la tribunal

Belu la cimitir, Sandu la tribunal

• Sandu Neagoe, de 41 de ani, din Calafat, a fost trimis in judecata de Parchetul Tribunalului Dolj, pentru infractiunea de lovituri cauzatoare de moarte, riscind pina la 12 ani de puscarie • Barbatul este acuzat ca i-a administrat concitadinului sau, Ion Belu, lovitura fatala, in urma careia victima a cazut cu capul de asfalt si a decedat

Ion Belu, de 54 de ani, era proprietarul unei sifonarii din centrul municipiului Calafat, pe strada A.I. Cuza. Barbatul obisnuia sa faca mare taraboi ori de cite ori pe trotuarul din fata depozitului SC TRITOR SRL, aflat in apropiere, vreun cetatean isi parca masina pentru ca sa o incarce cu materiale, motivind ca in acest mod este impiedicat accesul clientilor la sifonarie.

Asa s-a intimplat si pe 21 iulie, cind, in jurul orei 12.00, Sandu Neagoe, de 41 de ani, din localitate, sofer la SC ALEXTRICOT SRL Calafat, si-a oprit Dacia chiar in dreptul portilor depozitului, pentru a incarca in portbagaj doi saci cu ciment.

Lovitura de gratie

Ion Belu a observat masina si a iesit din sifonarie, tipind la Neagoe sa o mute. Vazind ca nu e bagat in seama, Belu a inceput sa-l injure pe sofer, care s-a intors catre patronul sifonariei si, apucindu-l de nas, i-a strigat cu un aer de superioritate „Da’ cine esti tu, ba, sa-mi dai mie ordine? Esti de la primarie?“.

Apoi a dat sa plece, fiind insa ajuns de Belu, care l-a prins zdravan de camasa, insistind sa se intoarca si sa-si mute masina. Enervat, Neagoe l-a luat la pumni pe patronul sifonariei. I-a dat vreo patru lovituri in fata, moment in care a intervenit nevasta lui Belu, ce a fost si ea imbrincita si trintita la pamint de agresor.

Desi lovit zdravan, Belu a sarit sa-si apere sotia. Vazind ca tot n-a scapat de el, Neagoe s-a hotarit sa-i dea lovitura de gratie. L-a prins cu stinga de git, iar cu dreapta l-a lovit in barbie. Belu a cazut pe spate, dind cu capul de asfalt, si nu s-a mai ridicat.

Oamenii care au asistat la eveniment au incercat sa-i acorde primul ajutor victimei, care se afla in stare de inconstienta, avind hemoragie puternica. Transportat si internat in coma profunda in Clinica de Terapie Intensiva a Spitalului de Urgenta Craiova, Ion Belu a decedat pe 26 iulie, ca urmare a traumatismului cranio-cerebral suferit.

Acuzat de lovituri cauzatoare de moarte, Sandu Neagoe a fost trimis ieri in judecata de procurorii Parchetului de pe linga Tribunalul Dolj, riscind sa-si petreaca urmatorii 12 ani in puscarie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS