17.3 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePolitia mascata, amenintata cu un pistol si-o bita

Politia mascata, amenintata cu un pistol si-o bita

Armele faceau parte din „dotarile“ unui autoturism cumparat de la Timisoara

Membrii Detasamentului Politiei de Interventie Rapida (DPIR) Mehedinti, care au participat simbata noapte la o ampla actiune de control in Drobeta Turnu Severin, au fost amenintati cu un pistol cu aer comprimat si cu o bita de base-ball de catre un severinean.

Catalin Popescu, de 21 de ani, se intorcea de la o discoteca, atunci cind a fost oprit de politisti si i s-a cerut sa se legitimeze. In acel moment, barbatul a devenit nervos si a scos un pistol cu aer comprimat si o bita, cu care i-a amenintat pe mascati.

La perchezitia autoturismului a mai fost descoperit si un binoclu militar, de mare putere, care nu a putut fi justificat de posesorul lui. Condus la sediul Inspectoratului Judetean de Politie (IJP) Mehedinti, pentru cercetari, barbatul a declarat ca, atunci cind si-a cumparat masina, pistolul si bita faceau parte din dotari.

„Pistolul si bita le-am cumparat o data cu masina, de la Timisoara. Erau incluse in pret, asa mi-a zis vinzatorul. Nu le-am folosit niciodata, sint doar de decor. Pe cine am amenintat? Pe mascati? Nu, dom’ne, nu-i adevarat. Astia mint, ca sa ma infunde. Sa vina ei la mine sa imi zica asta si le spun in fata ca sint mincinosi“, a spus Catalin Popescu.

1.180 de persoane legitimate si amenzi de 215 milioane de lei

Actiunea politistilor mehedinteni a avut drept obiective asigurarea unui climat de ordine si liniste publica, prevenirea si combaterea infractiunilor de orice natura, depistarea persoanelor care nu poseda documente de identitate, precum si a celor care poarta fara drept asupra lor arme albe.

„Organizam astfel de razii la perioade regulate de timp, pentru a reduce fenomenul infractional. Actiunea de simbata seara s-a desfasurat in paralel si pe raza comunelor Gruia, Husnicioara, Simian, Girla Mare, Cujmir atit cu participarea trupelor speciale ale DPIR, cit si cu participarea efectivelor din mediul rural“, a spus comisar- sef Gheorghe Stanciu, seful Serviciului Judiciar din cadrul IJP Mehedinti.

Razia de simbata noapte, desfasurata in baza programelor prioritare de actiune ale Ministerului Administratiei si Internelor, a implicat importante forte de ordine si a avut rezultate foarte bune. „Au fost legitimate 1.180 de persoane, 220 au fost avertizate, iar 164 au fost conduse la sediul inspectoratului, pentru stabilirea identitatii. Am amprentat si fotografiat 87 de cetateni, am controlat 483 de autoturisme, fiind totodata verificate si 78 de societati comerciale. Au fost aplicate 312 sanctiuni contraventionale, valoarea amenzilor fiind de 215 milioane de lei“, a spus subcomisarul Christian Ciocan, purtatorul de cuvint al IJP Mehedinti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS