19.5 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCite cinci ani de puscarie pentru cinci proxeneti

Cite cinci ani de puscarie pentru cinci proxeneti

Judecatorii Tribunalului Dolj au hotarit, zilele trecute, condamnarea la cite cinci ani de inchisoare a cinci proxeneti – trei barbati si doua femei -, care au condus doua bordeluri in Craiova

Centrul Zonal de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog Craiova a anihilat, in primavara acestui an, o ampla retea de prostituate, care-si ofereau serviciile prin mica publicitate, sub protectia a cinci proxeneti. Majoritatea prostituatelor erau minore, fiind atrase de proxeneti prin promisiunea unor cistiguri fabuloase. Prostituatele s-au ales doar cu amenzi contraventionale, pe cind proxenetii au fost condamnati la inchisoare.

Prinse in flagrant cu clientii in pat

Pe 20 februarie 2003, politistii au efectuat o descindere in apartamentul 9 al blocului D17, sc.2 din cartierul craiovean Brazda lui Novac. In apartament au fost gasite patru prostituate minore – Maria Claudia G., de 17 ani, Madalina Stefania D., de 15 ani, Elena M., de 17 ani, si Pavilina C., de 17 ani, ultimele doua fiind surprinse chiar „la lucru“, in timp ce intretineau relatii sexuale cu craiovenii Octavian Bokor, de 35 de ani, si Marian Madalin Barbulescu, de 23 de ani. Cele patru fete isi desfasurau activitatea sub supravegherea Mirelei Tufis, de 25 de ani, din Craiova, surprinsa de politisti imediat dupa ce incasase contravaloarea prestatiei de la clienti. In calitate de matroana a bordelului, ea raspundea la telefoane, le comunica acelora interesati adresa bordelului si tarifele practicate de fete, in functie de prestatia solicitata, si tot ea era si „casier-incasator“.

Apartamentul in care se afla bordelul fusese inchiriat de Marian Tufis, de 27 de ani, sotul Mirelei, de la Georgeta Lazar, careia ii spusese ca are nevoie de un spatiu pentru a-si pune pe picioare „o afacere“. Tot el daduse si anunturile la mica publicitate si se ocupase de racolarea „albinutelor“, carora le promisese jumatate din cistig, restul retinindu-l „pentru cheltuieli“.

Tarifele variau dupa inclinatiile sexuale ale amatorilor de placeri: 300.000 de lei pentru o partida de sex normal, 500.000 de lei in cazul in care clientii doreau si sex oral, respectiv 1.000.000 de lei, pentru cei care doreau sa fie inclus in program si sexul anal. Durata unei partide era de maximum 30 de minute, iar prezervativul era oferit „din partea casei“, folosirea lui nefiind insa obligatorie.

Afaceri de familie

Unele dintre fetele oferite clientilor de sotii Tufis proveneau de la un alt bordel – tot o afacere „de familie“, dar a fratilor Aurel si Marin Balasescu, de 27, respectiv 31 de ani. In decembrie 2002, acestia din urma au inchiriat, in Piata Garii din Craiova, apartamentul 5 din blocul H2, scara 1, de la Georgeta Stanescu. Acolo au fost gazduite si i-au primit pe clienti prostituatele Pavilina C., Maria Claudia G. si Luciana Liliana S., de 15 ani, sub supravegherea celor doi frati, dar si a Marinelei Balasescu, de 27 de ani, sotia lui Aurel Balasescu. Fratii Balasescu foloseau aceeasi metoda pentru a gasi prostituatelor clienti: anunturi la mica publicitate, de genul „Tinara, ofer companie unui domn serios, peste 30 de ani“, „Timida sau indrazneata?“, ori „Tinere dornice de pasiuni fierbinti“, insotite de numerele unor telefoane mobile.

Dar afacerea n-a tinut decit o luna, proprietareasa dindu-i afara pe chiriasi, dupa ce vecinii ii reprosasera ca era un permanent du-te-vino de barbati pe scara. Ramase „pe drumuri“, Maria Claudia G. si Pavilina C. au luat drumul bordelului sotilor Tufis, care le promisesera „un tratament mult mai bun“. Timp de trei saptamini, in acelasi bordel din Piata Garii si-a desfasurat activitatea o alta prostituata, Nicoleta Dobre, de 24 de ani. Nemultumita de cistig, a preferat sa lucreze pe cont propriu, locul ei fiind luat de Adriana Cocea, de 18 ani. Aurel Balasescu a recrutat-o pe aceasta din orasul Filiasi si a fost atit de multumit de ea incit a scos-o si „la export“, ducind-o in Italia, unde, timp de 23 de zile, i-a gasit cite doi-trei clienti pe zi, contra sumei de 50 de euro partida de sex. Vazind ca fata e o adevarata mina de aur, Balasescu i-a pus la dispozitie un apartament in blocul C33 din cartierul Rovine, unde ii trimitea clientii.

La doar 15 ani, 100 de clienti in trei luni

Prostituatele folosite de sotii Tufis si fratii Balasescu, desi majoritatea minore, s-au dovedit deosebit de „harnice“. Astfel, in perioada decembrie 2002 – februarie 2003, Maria Claudia G. (17 ani) a intretinut relatii sexuale cu circa 35 de barbati, reusind sa stringa la ciorap peste 20 de milioane de lei. Vreo 30 de clienti a avut Pavilina C. (17 ani), cam 20 – Elena M. (17 ani), „codasa“ clasamentului fiind Madalina Stefania D. (15 ani), cu doar 13-14 clienti. „Fruntasele in productie“ au fost Luciana Liana S. (15 ani), cu peste 100 de clienti in trei luni, si Nicoleta Dobre (24 de ani), mai experimentata, care a intretinut relatii sexuale contra cost cu peste 80 de barbati, in doar trei saptamini. Iar incasarile erau pe masura numarului de barbati satisfacuti.

Grosul de bani il luau proxenetii, fetele primind mai putin de jumatate din incasari, plus tigari, sampon, sapun, mincare, bautura si lenjerie intima.

Cinci ani inchisoare pentru fiecare

In baza probelor adunate la dosar, Parchetul de pe linga Tribunalul Dolj a dispus trimiterea in judecata a celor cinci proxeneti: Marian si Mirela Tufis, respectiv Aurel, Marin si Marinela Balasescu, primii patru dintre ei in stare de arest preventiv. Prostituatele s-au ales doar cu cite o amenda de doua milioane de lei, administrata de procuror – care a considerat ca nu se impune o sanctiune mai aspra – ajungind in fata judecatorilor doar in calitate de martori.

Judecatoria Craiova a hotarit pedepsirea proxenetilor cu cite cinci ani de inchisoare, iar Tribunalul Dolj, in cursul saptaminii trecute, a respins apelul celor condamnati, mentinind sanctiunea initiala.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS