19.3 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCirnati linga ciorapi purtati

Cirnati linga ciorapi purtati

Carne expirata din iulie, cirnati lipiti intre ei de mucegai si pastrati in conditii improprii, animale transate si agatate pe undeva in apropierea ciorapilor descaltati de dimineata de personal, o jumatate de lubenita cu o jumatate de piine uscata linga ea. Acestea au fost rezultatele verificarilor pe care le-a facut Oficiul Judetean pentru Protectia Consumatorului Dolj simbata dimineata, a doua zi dupa Sfinta Maria.

Desi zona tirgului Romanesti din Craiova este un obiectiv pe care inspectorii OJPC il viziteaza frecvent, comerciantii de aici nu s-au invatat minte nici pina acum, cu toate amenzile primite.

Macelaria din vecinatatea tirgului, Rato Exim SRL, le-a dat de furca serios inspectorilor Maria Draghici si Ilie Rosoga. Si nici nu a fost nevoie sa intre in incinta societatii: inca de la intrare s-au facut simtite mirosurile pestilentiale de la gunoaiele depozitate pe terenul din fata, de la ciinii comunitari raspinditi imprejur, din multi raminind doar hoiturile sa putrezeasca la soare.

Inauntru lucrurile nu statea mai bine deloc: in congelatoare, pungile erau neetichetate si nepastrate in ordinea vechimii, in vitrine, halci de carne invechita si pastrata in ligheane de plastic, cantitati mari de carne tocata, care – au concluzionat inspectorii – in cazul in care nu se vinde in timp util se recongeleaza, ceea ce este contrar indicatiilor produsului.

In ceea ce ar fi trebuit sa fie spatiu frigorific de depozitare a animalelor transate, erau adunate ligheane murdare cu carne care depasise de mult termenul de valabilitate, cu bucati de lubenita invadate de muste. Mai mult, in apropiere, odihneau nestingheriti ciorapi, pantofi, papuci, articole de incaltaminte care numai igienice nu pareau.

Pentru toate aceste nereguli, patronul societatii Rato Exim SRL a fost amendat, iar societatea va fi inchisa pentru o perioada de pina la sase luni.

Bunicuta expirata

Nu departe – chiar vizavi – Bunicuta SRL era asaltata de cumparatori, care nu au observat ceea ce ar fi trebuit: in acelasi congelator se odihneau ciocolate, prajituri, sucuri, brinza si hirtie igienica, lapte batut Oke expirat de o zi. Mai in spate, intr-un frigider, carnea tocata din iulie mustea de gheata topita si scursa de pe pereti. Iar la vitrina de mezeluri, cirnatii oltenesti – expirati de joi seara – asteptau cumparatorii infometati de dupa praznicul de Sfinta Maria.

Fara sa existe vreo eticheta care sa arate pretul si gramajul produsului, citeva piini zaceau acoperite cu tifon. „440 grame cintareste o piine“, a afirmat vinzatoarea. La verificare, s-a constatat ca aceasta avea numai 425 de grame, restul fiind probabil papat de mustele suficient de numeroase sa devoreze in citeva clipe intregul magazin.

„Conditiile de comercializare a produselor alimentare sint improprii: din cauza vechimii, au suferit modificari organoleptice si nu au fost scoase de la vinzare, in acelasi congelator gasim lapte si hirtie igienica… Amenda intre cinci si 30 de milioane si societatea inchisa pentru cel mult sase luni“, a decretat Maria Draghici, inspector OJPC.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS