28.1 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateProstituatele si copiii strazii au dat navala la Festivalul de folclor

Prostituatele si copiii strazii au dat navala la Festivalul de folclor

Politistii din Tirgu Jiu au aplicat in noaptea de marti spre miercuri, in numai doua ore, amenzi de 76 de milioane de lei. Cu toate ca a ridicat de pe strazi 11 copii care cerseau, politia nu mai face fata numarului prea mare de minori care le cer bani cetatenilor. Si membrii ansamblurilor de folclor din strainatate au fost nevoiti sa scoata bani din buzunar pentru a potoli foamea cersetorilor. Desi incep negocierile cu clientii pe inserat si la vedere, cel mai greu de retinut sint prostituatele, din lipsa de probe.

Cele doua actiuni organizate de Primaria Tirgu Jiu in colaborare cu Consiliul Judetean Gorj, respectiv Festivalul berii si Festivalul International de Folclor, au adus pe strazile orasului multi cersetori, dar si prostituate care vor sa isi rotunjeasca veniturile. De cind au sosit in municipiu, membrii ansamblurilor de folclor din strainatate au fost luati cu asalt de catre cersetori, aflati in cautare, daca se poate, de cistiguri in moneda europeana. Practic, toti copiii strazii care actionau in gara sau in cele doua piete s-au mutat in centrul orasului. Ionut, unul dintre copiii strazii care si-a confectionat o pancarta pe care a scris un mesaj menit sa le smulga compasiunea trecatorilor, a spus ca este cea mai buna perioada pentru cei care isi duc viata pe marginea trotuarului: „Facem si cite 100.000 de lei, si pina la 250.000 de lei. Depinde de vad si de lume. Asta in zilele bune. Acu’ toata lumea vine la bere si ne ducem la mese. Nu plecam pina nu ne dau si noua o hirtie, ceva. La astia mai mici se da mai bine, ca omu’ ii vede mai amariti. Noi unde sa ne ducem. Mai vin sefii de la politie si fugim“.

Scandalagiii din Dolj s-au mutat la Tirgu Jiu

Politistii au muncit din greu in noaptea de marti spre miercuri, cind la terasele din preajma sediului primariei au izbucnit mai multe scandaluri. Intre protagonisti s-au aflat si citiva doljeni care au venit sa petreaca la Tirgu Jiu. Beneficiind de ajutorul gardienilor publici si al jandarmilor, politistii au condus la sediu peste 20 de persoane si au aplicat in numai doua ore amenzi de peste 76 de milioane de lei pentru tulburarea linistii si ordinii publice. Liviu Balanescu, comandantul Politiei Tirgu Jiu, a spus ca in centrul orasului actioneaza zilnic aproape 70 de politisti, majoritatea in civil. Subcomisarul Salvador Caragea, adjunctul comandantului, a spus ca prostituatele sint cel mai greu de prins, pentru ca nu poate fi probata activitatea acestora. Cele mai multe actioneaza in zona hotelului Gorj, unde sint cazate majoritatea delegatiilor din strainatate.

Micii nu sint controlati pentru ca se vind prea repede

Conducerea OJPC Gorj supravegheaza activitatea teraselor din centrul orasului, insa nu controleaza calitatea produselor vindute. Dupa cum a spus Ion Tudor, directorul executiv al OJPC, nu este necesar un control al micilor, pentru ca acestia se vind ca pe banda rulanta si nu este timp de verificari: „Noi verificam in permanenta masa si spatiile de cazare ale invitatilor din strainatate. In ceea ce priveste activitatea din centrul orasului, nu ne facem nici un fel de probleme. Nici cu berea, nici cu micii. Daca sint stricati, se maninca foarte repede si nu mai ajungem sa ii controlam“. Acesta a spus ca echipele OJPC vor actiona vineri la Bustuchin, Plopsoru si Tismana, unde vor fi organizate bilciuri si petreceri dedicate Zilei de „Sfinta Maria“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS