16.7 C
Craiova
duminică, 19 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateMarirea normei didactice, o improvizatie algoritmica ratata

Marirea normei didactice, o improvizatie algoritmica ratata

Conducerea Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamint (FSLI) riposteaza in legatura cu proiectul ministrului Athanasiu, care vizeaza marirea normei didactice pentru profesorii din invatamintul preuniversitar si nu exclude „aparitia unei furtuni similare celei din februarie 2000“, cind a avut loc cea mai mare greva generala din istorie.

Presedintele FSLI, filiala Dolj, Constantin Rada, apreciaza marirea normei didactice la 27 de ore saptaminal ca fiind „fabulatie“ sau o improvizatie algoritmica, aceasta fiind ratata de fostul ministru, Ecaterina Andronescu: „Ministrul Athanasiu ori nu isi consulta consilierii, ori prezenta consilierilor in jurul ministrului este lipsita de sens. Fostul ministru al educatiei a considerat ca numai in aceste conditii pot creste salariile personalului din invatamint. A gindit identic, insa practic este imposibil, intrucit in majoritatea scolilor incadrarea este facuta cu personal didactic titular si nu exista posibilitatea acordarii in plus a unei jumatati de norma“. Rada sustine ca singura modalitate de crestere a veniturilor personalului din invatamint se realizeaza numai prin elaborarea unei noi legi a salarizarii: „Acest lucru nu s-a mai facut de la 1 martie 2000, dupa cea mai mare greva generala din invatamint. Cit de curind vom demara negocierile privind noul contract colectiv de munca, deoarece trebuie sa fie in concordanta cu Legea sindicatelor si cu noul Cod al Muncii. O lege a salarizarii neacceptata de noi, neindoielnic, va duce la blocarea negocierilor si implicit la declansarea conflictului colectiv de munca“.

Presedintele FSLI, Aurel Cornea, sustine ca nu va accepta nici un compromis in detrimentul sindicalistilor din invatamintul preuniversitar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS