12.8 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateDetinutii primesc fluturasi cu instructiuni

Detinutii primesc fluturasi cu instructiuni

Opt detinuti din Penitenciarul pentru Minori si Tineri (PMT) din Craiova urmeaza sa se elibereze. In fericita zi, chiar la iesire, ei vor primi de la ofiterii instructori niste biletele. Acestea vor fi pastrate de proaspetii liberati cu sfintenie, iar instructiunile notate pe ele va trebui sa fie invatate si urmate intocmai.

„Este vorba de citeva adrese ale institutiilor la care fostii detinuti pot apela pentru gasirea unui loc de munca. Vor avea notate pe fluturasi adresele agentiilor judetene pentru ocuparea fortei de munca, aferente localitatilor de care apartin, si numerele de telefon respective. De asemenea, li se vor scrie actele necesare pentru intocmirea unui dosar, in vederea gasirii unui loc de munca. Acestea sint de fapt citeva repere, extrem de importante pentru persoanele care, iesite din penitenciar, au nevoie de un sprijin real pentru a se reintegra in societate“, a spus lt. Doina Glavan, ofiter instructor in cadrul PMT Craiova.

Pentru a fi pregatiti pentru marea liberare, detinutii urmeaza si citeva cursuri de instruire. Acestea incep cu trei luni inainte si sint sustinute de personalul unui serviciu de reintegrare sociala, de pe linga judecatorie. Cursantii invata cum se cauta un loc de munca si cum sa-si gaseasca sursele de informare, apelind la familie sau la anunturile de mica publicitate din ziare. Detinutii sint educati pentru a sti ce inseamna un contract de munca, drepturile angajatilor si angajatorilor si conditiile de salarizare. Pornind de la cunoasterea de sine, a intereselor si aptitudinilor, detinutii pleaca din penitenciar pregatiti, teoretic, pentru a-si gasi un loc de munca satisfacator.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS