19.6 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateBulucea mai cere 19 miliarde de la guvern

Bulucea mai cere 19 miliarde de la guvern

Autoritatile craiovene cer guvernului circa 19 miliarde de lei pentru amenajarea Parcului „Nicolae Romanescu“, in vederea sarbatoririi centenarului, eveniment programat o data cu zilele orasului, in perioada 24-26 octombrie. Printre lucrarile care se vor face se afla asfaltarea aleilor, a hipodromului si renovarea teatrului de vara. Cu ocazia acestui eveniment, municipalitatea intentioneaza ca la intrarea in parc sa puna un grup statuar din bronz, la baza caruia sa fie amplasat chipul lui Nicolae Romanescu, cunoscut ca fiind cel mai gospodar primar al urbei. Edificiul ar urma sa coste in jur de 8.000 de euro, fara TVA, avind ca termen de executie o luna si jumatate, dupa cum a declarat Petre Nicolae, presedintele comisiei de cultura din cadrul consiliului local.

„Autoritatile judetene au intocmit un proiect de hotarire de guvern privind cererea de finantare pentru acest parc. Din estimarile facute de inspectoratul pentru cultura si regia de fond locativ a orasului, in administrarea careia se afla parcul, reabilitarea completa ar costa in jur de 19 miliarde de lei. Nu stim cit ne va aloca guvernul si in special Ministerul Culturii“, a precizat Petre Nicolae. In prezent, municipalitatea nu poate suporta de la buget decit 1,4 miliarde de lei.

Primaria craioveana vrea sa atraga fonduri pentru acest obiectiv si prin intermediul programului „Beautiful Romania“, cu finantare externa, de care ar trebui sa beneficieze zece orase din tara. Daca s-ar afla printre localitatile incluse in proiect, Craiova ar putea beneficia de aproximativ 500.000 de dolari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS