14.2 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateAmbalaje intepate si iaurt cu mucegai

Ambalaje intepate si iaurt cu mucegai

Inspectorii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului (OJPC) Mehedinti au demarat saptamina trecuta un amplu control privind respectarea legislatiei in vigoare la comercializarea si depozitarea laptelui si a produselor lactate.

Au fost controlati 18 agenti economici si 16 unitati de comercializare a laptelui, precum si doua piete agroalimentare din Drobeta Turnu Severin. Inspectorii au verificat 2.110 litri de produse in valoare de 64 de milioane de lei, constatind numeroase abateri:

„Am depistat abateri privind starea ambalajelor, acestea fiind intepate sau prezentind scurgeri de produs, am constatat ca parametrii calitativi erau neconformi, produsele aveau modificari organoleptice, iar iaurtul avea un continut neomogen si pustule de mucegai. Majoritatea produselor acide (sana, iaurt sau smintina fermentata), precum si laptele de consum erau depozitate in vitrine frigorifice impreuna cu bauturile racoritoare. Inspectorii au mai depistat si produse tinute in vitrine frigorifice care nu aveau termometre si grafice de temperatura“, a spus Anastasia Horhoianu, directorul executiv al OJPC Mehedinti.

Au mai fost constatate si abateri de informare-etichetare, cum ar fi lipsa adresei producatorului sau a importatorului, dar si nemarcarea greutatii nete a produselor. Au fost oprite temporar de la comercializare 449 de litri de lapte si produse lactate in valoare de 18 milioane de lei, fiind aplicate zece sanctiuni contraventionale in valoare de 23 de milioane de lei.

O situatie mult mai grava a fost gasita in pietele agroalimentare „Mircea“ si „Crihala“, unde mai multi producatori nu aveau halate de protectie si nici carnete de sanatate pentru animale. Laptele se comercializa in peturi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS