14 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024

Scurte stiri

Lampi incandescente de zeci de milioane de lei, oprite de la comercializare

Inspectorii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului (OJPC) Mehedinti au demarat, in ultimele zile, ample actiuni de control pentru verificarea respectarii legislatiei de protectie a consumatorilor, in ceea ce priveste eficienta energetica a lampilor electrice de uz casnic. Au fost verificati zece agenti economici din municipiul Drobeta Turnu Severin, fiind descoperite abateri la lampile incandescente comercializate in magazine. „Lampile LUMEN, ROMLUX si PHILIPS nu aveau mentionate pe etichete fluxul luminos sau durata medie de viata. Pentru toate aceste abateri, au fost oprite temporar de la comercializare produse in valoare de 32 de milioane de lei si au fost aplicate patru amenzi, in valoare de opt milioane de lei“, a spus Anastasia Horhoianu, director la OJPC Mehedinti.

Falsi producatori in Piata „Mircea“

Politistii severineni au depistat simbata, in Piata „Mircea“, o falsa producatoare agricola, care isi comercializa marfa in baza unor acte contrafacute. Dumitru Daniela, de 25 de ani, din comuna Breznita de Motru-Mehedinti, a falsificat un certificat de producator, prin adaugarea mai multor produse agricole, neinscrise initial in acesta. In acest caz, au fost intocmite acte premergatoare, pentru savirsirea infractiunilor de fals si uz de fals.

Pusca zidita in tavan

Un barbat din comuna doljeana Cerat a avut surpriza sa gaseasca o arma de vinatoare, in momentul in care s-a apucat sa-si demoleze casa. Florian Lepadat a descoperit in tavanul casei o pusca cu doua tevi de calibru 12 mm si o cutie metalica plina cu praf de pusca. Alaturi se aflau o presa de fabricat cartuse si 135 de grame de alice. Arma si munitia au fost predate postului de politie din localitate pentru cercetari.

Un severinean beat a lasat locatarii unui bloc fara semnal TV

Politistii severineni au inceput urmarirea penala impotriva unui barbat din Drobeta Turnu Severin, pentru savirsirea infractiunii de distrugere, dupa ce acesta a lasat simbata seara fara semnal TV toti locatarii blocului in care sta. Fiind sub influenta bauturilor alcoolice, Enescu Florin, de 43 de ani, a smuls cablul postului local de televiziune. Politistii care s-au deplasat la fata locului l-au retinut pe barbatul care devenise violent.

Biciclist acrosat de oglinda unei masini

Oboseala la volan si viteza neadaptata la conditiile de trafic au fost cauzele unui grav accident de circulatie care a avut loc in noaptea de simbata spre duminica, in judetul Mehedinti. In jurul orei 1.30, pe D N 6, in comuna Simian, Christian Antonescu, cetatean roman cu domiciliul in Germania, conducatorul unui autoturism marca Toyota, l-a acrosat cu oglinda retrovizoare pe Valentin Burnuz, de 18 ani, din Drobeta Turnu Severin. Acesta se deplasa regulamentar cu bicicleta pe marginea partii carosabile. In urma accidentului, biciclistul a fost grav ranit, fiind transportat de urgenta la Spitalul Judetean Mehedinti, unde a ramas internat pentru acordarea de ingrijiri medicale. Politistii Serviciului circulatie au inceput cercetarile in acest caz, pentru stabilirea cauzelor si imprejurarilor in care s-a petrecut accidentul.

Negot ilegal cu peste

Politistii de frontiera olteni l-au surprins zilele trecute pe Aristide C., de 46 de ani, din comuna Babiciu – Olt, care transporta ilegal peste pe raza comunei Gircov, fara a avea vreun act de provenienta. Politistii au confiscat pestele si l-au predat, in vederea comercializarii, centrelor specializate, iar celui in cauza i s-au intocmit actele premergatoare trimiterii in judecata, sub acuzatia savirsirii infractiunii de procurare, transport si vinzare ilegala de peste.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS