24.3 C
Craiova
duminică, 16 iunie, 2024

Scurte stiri

Moldoveanca retinuta la Portile de Fier I

Politistii de frontiera mehedinteni, de la Portile de Fier I, au retinut marti seara o moldoveanca, pentru ca in pasaport nu avea aplicata stampila de iesire din Romania si nici alte stampile sau vize de intrare, pentru statele vecine. In urma verificarilor, s-a constatat ca Ludmila Georgiana, de 41 de ani, din Republica Moldova, a intrat legal in Romania, in 2000 si, in acelasi an, a iesit ilegal, ascunsa in podul unui tren. Pentru comiterea infractiunii de iesire din tara, prin trecerea frauduloasa a frontierei de stat, Ludmilei i s-a intocmit dosar penal. Cercetarile continua, pentru depistarea intregii activitati infractionale.

Pompierii mehedinteni-locul I la faza zonala a concursului de profil de la Resita

Grupul de pompieri „Drobeta“ al judetului Mehedinti a cistigat faza zonala a concursurilor profesionale ale pompierilor militari, desfasurat in perioada 1-3 august la Resita. Lotul prezent la intrecerile desfasurate in judetul Caras-Severin a concurat cu echipele judetului gazda, dar si cu cele din Dolj, Gorj si Vilcea. „Ne-am pregatit cu seriozitate pentru acest concurs si sintem foarte bucurosi ca eforturile noastre au fost apreciate si incununate de succes. Dupa prima zi de concurs ne-am dat seama ca nu putem pierde locul I“, a spus capitan Vladut Minciuna, seful lotului de pompieri mehedinteni. Competitia se desfasoara in fiecare an si evidentiaza buna pregatire a participantilor, capacitatea de a actiona in conditii de efort si de stres, demonstrind pregatirea fizica si psihica a echipelor-calitati care sint absolut necesare pentru interventia oportuna la incendii, pentru protejarea populatiei, a bunurilor si valorilor acesteia.

Tabara crestina amendata de OJPC Gorj

Inspectorii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului (OJPC) Gorj au descoperit la Runcu o tabara particulara apartinind Asociatiei Crestine de Ajutor Umanitar, care nu avea autorizatie de functionare din partea Agentiei Teritoriale a Taberelor si nici autorizatie sanitar-veterinara. La un control in blocul alimentar, inspectorii OJPC au gasit carne de porc fara acte de provenienta si pasta de mici neetichetata. Piinea era depozitata pe jos, iar bucataria nu detinea fisa de alimente sau cintar pentru portii. De asemenea, nu erau pastrate probe din mincarea servita copiilor. In urma verificarilor au fost retinute 30 de kilograme de carne de porc si 14 kilograme de pasta de mici. Tabara crestina, in care se afla 40 de copii din toata tara, a fost amendata cu 30 de milioane de lei.

Si-a luat consateana la bataie pentru ca n-a reusit s-o violeze

Politistii din comuna Girla Mare- Mehedinti au fost sesizati marti dimineata de Maria Niculescu, de 60 de ani, ca a fost victima unei tentative de viol, dupa care a fost agresata fizic de un localnic. Femeia le-a declarat politistilor ca in noaptea precedenta, in jurul orei 3.30, Constantin Popescu, de 48 de ani, a patruns fara drept in curtea locuintei sale si, prin amenintari, urmate de lovituri de pumn, a incercat sa intretina cu ea relatii sexuale. Pentru ca nu a reusit sa-si duca la bun sfirsit fapta, agresorul a revenit in scurt timp, insotit fiul si ginerele sau, si au inceput s-o loveasca din nou pe femeie. Impotriva celor trei, politistii mehedinteni au intocmit acte premergatoare, pentru infractiunile de violare de domiciliu si lovire. Tentativa de viol nu a fost confirmata.

A murit dupa ce a fost electrocutat de betoniera

Un barbat de 30 de ani din Drobeta Turnu Severin a murit, ieri dupa-amiaza, dupa ce s-a electrocutat la betoniera cu care lucra la o casa. Ion Marius Badescu a fost observat de colegii sai cum se prabuseste, dar, in ciuda eforturilor acestora, barbatul nu a mai putut fi salvat. Medicii Serviciului Judetean de Ambulanta sositi la fata locului nu au putut decit sa constate decesul. Din primele cercetari s-a stabilit ca o echipa de muncitori de la SC VEST COM SRL lucra la construirea unei case particulare de pe bulevardul Tudor Vladimirescu nr. 205, din Drobeta Turnu Severin, unde aveau contract cu beneficiarul imobilului. Cimentul se prepara cu ajutorul unei betoniere de capacitate mica, alimentata la un tablou electric. In momentul in care barbatul a incercat sa goleasca cimentul din betoniera si a atins roata acesteia, a fost electrocutat si a decedat pe loc. Potrivit inspectorului sef adjunct al ITM Mehedinti, Grigore Zinca, in urma cercetarilor s-a constatat ca victima nu purta echipament de protectie corespunzator, iar cablul de alimentare avea izolatia rupta.

Schimb cultural intre CN „Carol I“ si Colegiul „Marie Rivier“ Avignon

La Colegiul National „Carol I “ din Craiova se realizeaza un schimb cultural, in perioada 5-13 august, cu o delegatie franceza de la Colegiul „Marie Rivier“ Avignon (Franta) – scoala coordonatoare a unui proiect Socrates derulat pe parcursul a trei ani, in parteneriat cu Spania, Italia si Romania. Cu aceasta ocazie se vor pune si bazele parteneriatelor din urmatorii trei ani. Delegatia franceza viziteaza CN „Carol I“ si are in vedere inclusiv obiective cultural-stiintifice si etnografice din Oltenia. Profesoara Virginia Tusaliu spune ca tinerii francezi vor participa impreuna cu tinerii romani la activitati organizate in Craiova si in judetul Vilcea si vor vizita Pestera Muierilor, Complexul Horezu, precum si alte obiective de interes.

Seceta blocheaza lansarile de nave de la SEVERNAV

Doua vase construite de santierul naval SEVERNAV Drobeta Turnu Severin nu pot fi livrate partenerilor din Germania si Norvegia din cauza debitului redus al Dunarii. Deplasarea celor doua nave de mare tonaj-un portcontainer pentru transport gaze lichefiate, care trebuia livrat in luna mai catre un armator german, si cea de-a doua, destinata aprovizionarii platformelor petroliere, care trebuia livrata inca din luna iulie – este deosebit de dificila, din cauza cotelor scazute ale fluviului. Potrivit directorului tehnic al santierului naval SEVERNAV Drobeta Turnu Severin, Dumitru Ciortan, pentru ca navele sa plece din port, este nevoie ca fluviul sa creasca aproximativ un metru si jumatate.

Sofer severinean, implicat intr-un grav accident de circulatie

Un grav accident de circulatie soldat cu ranirea unei persoane a avut loc in noaptea de marti spre miercuri, pe DN 6, intre Drobeta Turnu Severin si Orsova. Daniel Cafadariu, conducatorul unui autoturism Dacia 1310 cu numarul de inmatriculare MH – 02- MWP, a incercat sa intre in parcarea unui restaurant de pe marginea drumului, in localitatea Gura Vaii, dar nu a semnalizat, fiind lovit din spate de autoturismul Dacia 1310, cu numarul de inmatriculare MH – 02- SFA, condus regulamentar de Ionut Pistritu, de 41 de ani, din Drobeta Turnu Severin. In urma impactului, cele doua autoturisme au fost avariate in proportie de 40%, iar Ionut Pistritu a fost ranit. Pentru scoaterea sa dintre fiarele contorsionate a fost solicitat sprijinul echipajului de descarcerare al Grupului de pompieri „Drobeta“. Ionut Pistritu a fost internat la Spitalul Judetean Mehedinti pentru ingrijiri medicale, dar se afla in afara de orice pericol.

Un cersetor cere permisiunea autoritatilor sa doarma in gara

Un barbat din Tirgu Jiu care a ramas fara casa vrea sa ceara aprobarea autoritatilor sa-l lase sa doarma in gara. Anton Popescu, de 53 de ani, doreste o locuinta sociala de la primarie pentru ca de mai bine de zece ani doarme pe strazi. Daca nu va primi locuinta, acesta spera sa obtina macar acordul primarului de a dormi in gara, de unde este alungat de fiecare data de gardieni.

Licitatii electronice de peste 13 miliarde de lei pentru sanatate

Licitatia organizata de Institutul de Endocrinologie „C.I. Parhon“ in cadrul programului de sanatate „Preventia in patologia endocrina“ a fost finalizata marti, in sistemul electronic de achizitii publice, se arata intr-un comunicat al Ministerului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei. La licitatie au participat 14 societati ofertante, valoarea de inchidere a licitatiilor atingind 13,76 miliarde de lei. Pentru programul „Preventia si controlul in patologia nefrologica si dializa“, valoarea finala a licitatiilor s-a ridicat la 1,518 miliarde de lei. De asemenea, se afla in curs de organizare licitatia electronica privind achizitionarea de medicamente si materiale sanitar-farmaceutice, necesare unitatilor sanitare din subordinea Directiei Asistenta Medicala a Ministerului Apararii Nationale, a carei valoare este evaluata la aproximativ 300 de miliarde de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS