15.5 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateSute de invatatori au fost sfatuiti de inspectori sa renunte la optiuni

Sute de invatatori au fost sfatuiti de inspectori sa renunte la optiuni

Majoritatea invatatorilor din Dolj care au participat la concursul de titularizare din 16 iulie sint panicati de faptul ca nu au completat nici macar o optiune in fisa de inscriere, la indicatia stricta a inspectorilor de specialitate care au facut inscrierile. Multi dintre ei asteptau luni, 4 august, in fata sediului ISJ Dolj, lamuririle necesare. Dascalii se considera nedreptatiti si cred ca inspectorii au procedat asa „pentru a exista posibilitatea ascunderii unor posturi“. La concursul de titularizare, in judetul Dolj, pentru cele 120 de posturi estimate, s-au inscris 893 de candidati, din care 856 s-au prezentat la examen. Din acestia, 458 de candidati au obtinut medii intre 7 si 10. Concurenta este acerba, iar teama acestora ca „ne intoarcem in sinul familiei“ este pe deplin justificata.

Ion Militaru, inspector scolar de specialitate cu selectia, evidenta, mobilitatea si promovarea personalului didactic in cadrul ISJ Dolj, spune ca invatatorii, precum si profesorii – indiferent de disciplina – care au fost sfatuiti sa nu-si completeze fisele de optiuni la inscriere pentru concursul de competenta din 16 iulie nu trebuie sa aiba nici o indoiala in privinta corectitudinii de ocupare a posturilor: „Fisele cu optiuni de inscriere se pot completa in perioada 25 august – 3 septembrie, dupa afisarea listelor definitive cu posturile si catedrele pentru titularizare, detasare si suplinire. Tot in aceasta perioada, candidatii care au depus fisele de optiuni au posibilitatea sa-si reactualizeze optiunile. Restringerile de activitate si pretransferarile la invatatori la nivelul municipiului Craiova se realizeaza pe 28 august, acestea fiind aminate din sesiunea mai 2003, din cauza incertitudinilor privind realizarea claselor I in Craiova“.

In 20 august, conducerea ISJ Dolj va avea o sedinta de lucru cu toti directorii de gradinite, scoli cu clasele I-VIII, grupuri scolare si licee, dupa care, in termen de doua-trei zile, acestia vor comunica serviciului personal din cadrul inspectoratului toate posturile, catedrele si orele ce pot fi ocupate prin titularizare, detasare, suplinire. Directorii unitatilor de invatamint pot face acest lucru numai dupa ce actualizeaza incadrarile scolilor respective pentru anul scolar 2003-2004, in functie de planurile de invatamint si de realizarea planurilor de scolarizare.

Militaru mai spune ca din orele razlete de la doua-trei unitati scolare se pot constitui catedre care vor fi propuse exclusiv pentru detasari sau supliniri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS