15.5 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateMandatul subprefectei, prelungit cu o luna

Mandatul subprefectei, prelungit cu o luna

Abia vindecata de raceala contractata in avion, pe ruta Detroit – Bucuresti, subprefecta de Dolj, Elena Serbanoiu, le da peste nas consilierilor doljeni, spunind ca ar trebui sa mai studieze legile din cind in cind.

Aceasta le reproseaza ca trebuia validata in functia de consilier judetean chiar si in absenta si abia apoi sa o intrebe daca mai ramine sau nu subprefect.

„Consilierii judeteni ar trebui sa mai citeasca legile. La ora actuala, eu nu sint in situatia de incompatibilitate, deoarece nu am fost validata ca si consilier judetean. Abia cind voi fi validata intru sub incidenta Legii nr.161 si trebuie sa hotarasc intre cele doua functii. Asa, nu am ce sa aleg. Trebuia sa ma valideze in absenta“, i-a povatuit ea. La sedinta de saptamina trecuta, consilierii nu o validasera pe Elena Serbanoiu deoarece lipsise, contractind o raceala de la… aerul conditionat din avion, pe cind se intorcea din concediul petrecut in SUA.

In aceste conditii, mandatul subprefectei va fi prelungit cu 30 de zile, timp de gindire dupa Legea 161, in caz ca va dori sa renunte si sa devina consilier judetean.

Ii cere sfatul lui Dili

Subprefecta a spus ca si de aceasta data ii va cere sfatul fostului sot, consilierul judetean Constantin Dili Serbanoiu, in privinta carierei sale politice, insa va decide singura ce va face.

„Am ajuns subprefect prin decizia primului ministru, dar partidul (PSDR) condus de domnul Serbanoiu m-a propus. Sigur, la vremea aceea nu ma chema Serbanoiu (ci Oprea – n.r.). Nici nu ma gindeam atunci ca o sa ma cheme Serbanoiu“, ne-a marturisit subprefecta de Dolj.

Dili Serbanoiu ne-a spus, pe de alta parte, ca o va sfatui pe Lili sa faca asa cum e mai bine, si ca vor pune impreuna informatiile cap la cap pentru a decide in consecinta: „Cu Lili voi vorbi la momentul potrivit. Eu m-as bucura sa ramina subprefect. Ea – prefect, eu – presedinte executiv la PSD Dolj, numai asa, sa le facem necaz la anumiti prieteni ai nostri, intre ghilimele spus prieteni“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS