18.4 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCalorifere incinse in plina vara

Calorifere incinse in plina vara

Inceput de saptamina fierbinte la Spitalul de Urgenta din Craiova. Din cauza unei avarii care a avut loc simbata, 2 august, la o conducta de abur, caloriferele dogoreau, iar la robinete curgea numai apa fierbinte. Si ca un facut, aerul conditionat din unele sali de operatie nu functiona, si asta ziua in amiaza mare, cind afara erau aproape 30 de grade Celsius.

„Doua zile a fost ca in iad. Caloriferele erau incinse, nu aveai nici o posibilitate sa te racoresti. Afara cald, in sectii si mai cald. Ca un facut, nici aerul conditionat din salile de operatie nu functiona. Ne curgea transpiratia in plagile pacientilor“, spun medicii care au fost de garda in urgenta simbata si duminica.

Mihai Coman, directorul economic al spitalului, sustine ca avaria s-a produs la una dintre conductele mari de abur si din cauza cantitatii mari de abur degajat in subsolul spitalului s-au incins plafonul, caloriferele si conductele de apa rece. „A trebuit sa asteptam pina luni dimineata pentru a putea remedia defectiunea deoarece trebuia oprite sterilizarea, spalatoria si pregatirea hranei pentru bolnavi. Acum defectiunea s-a remediat“. Despre defectiunea instalatiei de aer conditionat, Mihai Coman a incercat sa glumeasca spunind ca „o nenorocire nu vine niciodata singura“.

Conductele de apa si de abur din subsolul spitalului sint vechi de 30 de ani si au nevoie de o reparatie capitala. Consiliul Judetean Dolj a alocat anul acesta sapte miliarde de lei din totalul de 29, cit costa lucrarile de reabilitare a conductelor, iar in aceasta luna trebuie sa inceapa reparatiile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS