15.9 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateBuluceala la Caminul-spital pentru bolnavi cronic

Buluceala la Caminul-spital pentru bolnavi cronic

Caminul-spital pentru bolnavi cronic din Craiova (Caminul de batrini), cu o capacitate de numai 500 de locuri, face cu greu fata solicitarilor de primire a persoanelor in virsta sau cu nevoi speciale. Numai luni, 4 august,

s-au primit aproximativ zece astfel de cereri de la persoane si familii din Craiova si din alte localitati doljene, dar si din judetele limitrofe.

Asa cum declara directorul Caminului de batrini, „fiecare pacient are dreptul la 8 mp, conform standardelor de calitate aprobate de Comunitatea Europeana. Ceea ce inseamna ca trebuie cazati cel mult doi pacienti in camera. Din pricina aglomeratiei, am fost nevoiti insa sa amenajam si cite trei paturi. Iar daca numarul solicitarilor va creste, vom fi nevoiti sa procedam in acelasi fel si cu celelalte camere“.

In prezent, locuri efectiv libere – fara a aduce modificari in camerele de doua persoane – sint doar vreo sapte. Si cum este incetatenita in camin o „lege a seriilor“ – adica exista anumite perioade cind se inregistreaza decese aproape in fiecare zi, eliberindu-se astfel locuri -, se pare ca singura posibilitate de a le face loc nou-venitilor este sa astepte ca natura sa-si faca treaba si sa-i ia la sinul ei pe cei mai neputinciosi dintre chiriasii Caminului de batrini.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS