15.5 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateAutoturismele locuitorilor dintr-un cartier severinean, la un pas de o explozie in lant

Autoturismele locuitorilor dintr-un cartier severinean, la un pas de o explozie in lant

Pompierii militari mehedinteni au intervenit luni seara la stingerea a doua incendii care puteau avea urmari foarte grave. La ora 21.45, doua autospeciale cu apa si spuma, apartinind Detasamentului Drobeta Turnu Severin, s-au deplasat pe Aleea Magnoliei, din municipiu, pentru stingerea incendiului izbucnit la un autoturism Dacia 1300, apartinind lui Mihai Marius. La sosirea pompierilor, incendiul se manifesta in interiorul masinii.

„S-au echipat imediat doua tevi de refulare a apei, una pentru localizarea si lichidarea incendiului, iar cea de-a doua, pentru protectia autoturismelor din apropiere. Focul a fost stins in numai cinci minute, evitindu-se astfel explozia carburantului din rezervor. Cauza incendiului a fost un scurtcircuit la instalatia electrica a autoturismului. Din cauza neizolarii corespunzatoare a conductorilor electrici, un contact imperfect a aprins imediat materialul plastic“, a spus lt. Liviu Boruga, purtatorul de cuvint al Grupului de Pompieri „Drobeta“.

Acoperisul casei si patru tone de furaje s-au facut scrum

Cel de-al doilea incendiu a izbucnit la ora 1.05, la un adapost de animale, proprietate a lui Baldovin Eugen, din satul Vrata, comuna Girla Mare – Mehedinti. Garda de Interventie Vinju Mare s-a deplasat imediat la locul incendiului, unde actionau deja membrii Serviciului de pompieri civili din localitate. La sosirea acestora, incendiul se manifesta la adapostul de animale si la finarul amenajat in podul constructiei. In jurul orei 2.15, s-a reusit lichidarea focului si salvarea casei, anexelor si a doua animale. Incendiul a mistuit acoperisul casei si patru tone de furaje. Pompierii si politistii au stabilit ca incendiul a fost provocat de catre o persoana necunoscuta. „Cercetarile continua pentru stabilirea autorului si tragerea lui la raspundere, pentru savirsirea infractiunii de distrugere prin incendiere“, a precizat lt. Liviu Boruga.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS