11.7 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateSculptorul japonez s-a plins de cazarea si masa oferite la Tirgu Jiu

Sculptorul japonez s-a plins de cazarea si masa oferite la Tirgu Jiu

A treia editie a taberei de sculptura „Brancusiana“ pare sa fi creat multe probleme atit participantilor, cit si organizatorilor. Cele mai multe nemultumiri au venit din partea invitatului din Japonia, sculptorul Takeshi Kubo, care a reclamat conditiile de cazare, dar si mincarea servita.

La finalul taberei, japonezul a spus ca fiecare simpozion are specificul sau, dar in alte tari nemultumirile invitatilor se rezolva mult mai repede. Sculptorul a fost nemultumit si de piatra primita pentru lucru, dar si de faptul ca i-a fost schimbat amplasamentul pe care-l cistigase prin tragere la sorti. Organizatorii si-au motivat decizia prin faptul ca sculptura japonezului nu se potrivea in parcul din fata Palatului Administrativ.

Cadou de consolare de la Mischie

Nemultumirile invitatului din Tara Soarelui Rasare au ajuns si la urechile liderilor locali, care, in ceremonia de final, au incercat sa-si ceara scuze.

Pentru a-l consola pe japonez ca a stat in camere cu igrasie, nu a avut apa calda si nu a fost buna mincarea, Nicolae Mischie i-a facut un cadou. Liderul PSD i-a oferit o caseta cu imagini din Tirgu Jiu si o medalie. In prezenta reprezentantilor Uniunii Artistilor Plastici, cele sapte opere create de sculptorii din tabara au intrat in patrimoniul orasului, urmind sa se faca si o evaluare contabila a acestora. Una dintre opere, inceputa de sculptorul Vasile Ivan, a ramas neterminata, intrucit acesta a avut nevoie de o interventie chirurgicala. Pentru editiile viitoare, organizatorii intentioneaza ca, pe linga sculptori, sa invite si studenti, cu scopul de a face la Tirgu Jiu un Colegiu de Arte Plastice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS