14.5 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePiratii craioveni dau clasa bucurestenilor

Piratii craioveni dau clasa bucurestenilor

O nota de plata de cinci sute de mii pentru o cursa cu taxiul gara – nu mai surprinde pe nimeni in Craiova. Taximetristii-pirat au devenit un fel de specie comuna la noi, infruptindu-se zdravan de pe urma navetistilor, a sarmanilor sau a celor care au inteles ca orice ar face, ei tot furati la drumul mare ramin.

Dar pentru cei veniti din Capitala – unde, se stie, totul este mai scump, deci si tariful pe kilometru – este un adevarat soc sa scoata o jumatate de milion de lei pentru patru minute de mers cu masina. Chiar si pentru cei cu buzunare bine captusite, care nu se uita la maruntis. Asa s-a intimplat in doua rinduri, zilele trecute, cu niste oaspeti de seama de la Bucuresti, veniti in interes de serviciu la Institul „Nicolaescu Plopsor“ din Craiova.

„Primii au fost dintr-o comisie a AUDIT. Cele trei persoane au luat un taxi din fata garii. La sfirsitul cursei au platit 280.000 de lei. Miercuri am fost vizitat de un cercetator de la CNSAS. Tot de la gara a luat un taxi. A oprit la Biserica Mintuleasa. A ramas pur si simplu siderat de suma pe care aparatul de taxat o afisa: 490.000 de lei! Dupa negocieri indelungate, a reusit sa obtina o reducere: a platit doar 420.000 de lei“, povesteste Cezar Avram, profesor la Institutul „Nicolaescu Plopsor“ si gazda a bucurestenilor.

„Este inadmisibil pentru un oras de provincie“, ar fi exclamat pagubitii, ajunsi in cele din urma la destinatie. „Si in Bucuresti sint taximetristi-pirat, dar suma asta o dai pentru trei curse, nu una!…“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS