17.8 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024

Medicina la bara

• Ministrul Beuran vine sa medieze conflictele dintre CAS, spitale si medicii de familie
• In Dolj – 300 de procese pe rol pentru o suma totala de 33,5 miliarde de lei • Procesomania cadrelor medicale este platita de oamenii de rind, observa ochiul electoral al PSD Dolj

Intilnirea de la Timisoara a avut ca tema „Initierea procesului de obtinere a consensului intre institutiile implicate in sistemul sanatatii“ si i-a avut ca participanti pe directorii directiilor de sanatate publica, prefectii din judetele implicate, directorii caselor judetene de sanatate, precum si pe reprezentantii judetelor in Adunarea Generala a CNAS.

„Ministrul Sanatatii doreste o colaborare mai strinsa in teritoriu cu sitemul sanitar, astfel ca a decis sa creeze consilii zonale, pe structura centrelor universitare. La Craiova, sint arondate toate judetele Olteniei, si de aici va fi desemnat consilierul ministrului pe problemele regionale. De regula, consilieri au fost numiti rectorii Universitatilor de Medicina si Farmacie din aceste centre“, a precizat Petre Petrescu, vicepresedintele Consiliului Judetean Dolj si reprezentantul judetului in Adunarea Generala a CNAS. Craiova a ramas singurul centru zonal care nu are desemnat un consilier al ministrului Beuran, cu toate ca, daca s-ar respecta strategia, acesta ar trebui sa fie prof. Tudorel Ciorea, rectorul UMF.

Administratia doljeana s-a saturat de doctorii procesomani

Doljul a fost, din nou, subiect preferat al discutiilor, judetul avind mai multe procese pe rol intre CAS si medicii de familie sau spitale decit sint in intreaga tara la un loc. Judetul are, in prezent peste 300 de procese pe rol si 22 de plingeri penale, suma disputata in justitie ridicindu-se la peste 33,5 miliarde de lei. In consecinta, autoritatile locale au reinnoit invitatia catre Eugeniu Turlea, presedintele CNAS, Gabriel Oprea, ministrul delegat al administratiei publice, si noului ministru al sanatatii, Mircea Beuran, de a veni la Craiova pentru a incerca dezamorsarea acestor conflicte, invitatie la care cei trei au raspuns pozitiv.

„La inceput, am dat vina pe lacunele sistemului, dar se vede treaba ca nu este asa. Sistemul este acelasi si in alte judete si nu sint atitea procese pe rol. Oamenii sint de vina. Administratia nu va mai tolera asemenea conflicte. Din disputa unor persoane sufera oamenii de rind care, din banii lor, platesc inclusiv salariile acestor persoane“, a mai precizat Petre Petrescu.

Pe aceeasi pozitie se afla si prefectul de Dolj, Cornel Mondea, care, in conferinta de presa saptaminala sustinuta ieri a spus ca, la primul conflict intre Constantin Ecobici (directorul Directiei de Sanatate Publica) si Elena Dumitrascu (directoarea CAS Dolj), cazul va ajunge direct la minister.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS