16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTabere la mare si la munte pentru orfanii cuminti si destepti

Tabere la mare si la munte pentru orfanii cuminti si destepti

240 de copii din centrele de plasament au plecat in aceasta vara in tabere la munte si la mare. Directia Judeteana pentru Protectia Drepturilor Copilului Dolj (DJPDC) nu a cheltuit nici un ban cu aceste deplasari, costurile fiind suportate in totalitate de fundatiile care s-au oferit sa le ofere copiilor o vacanta deosebita. „Sint doua fundatii cu care noi claboram an de an si prin bunavointa carora copiii din centrele de plasament au parte de vacante asa cum poate ca nu le au copiii din familiile obisnuite. Fundatia «Mission without borders» a organizat in vara aceasta tabere pentru peste 60 de copii, iar «Salvati Copiii» a facilitat plecarea in tabere nu numai pentru copiii din centrele de plasament, ci si pentru copiii strazii“, a spus Victoria Croitoru, directoarea DJPDC Dolj.

Cei mai norocosi dintre copii au plecat in Danemarca, invitati de o fundatie din aceasta tara, care in fiecare an le ofera vacante de vis orfanilor doljeni.

Alegerea copiilor care au plecat in tabere la munte sau la mare s-a facut dupa rezultatele scolare si dupa…„cumintenie“. „Desigur ca principalele criterii de alegere a copiilor au fost rezultatele la invatatura, modul cum s-au comportat si cit de cuminti au fost, pentru ca ei sa perceapa plecarea in tabara ca pe o rasplata. Insa, pina la urma, n-a ramas nimeni pe dinafara“, a spus Victoria Croitoru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS