17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024

Saxo-politista

Ati mai auzit de politista, fosta miss, blonda, cu ochi albastri, cu picioarele „pina-n git“ si care, pe deasupra, mai cinta si la saxofon de ti se-nmoaie genunchii? Ei bine, daca n-ati auzit inca, o sa auziti peste citiva ani, cind Gabriela va absolvi Academia de Politie. Celelalte doua conditii le indeplineste de pe acum. Este o prezenta tulburatoare pe strazile din Poiana Mare, cu dimensiuni de fotomodel si frumusete recunoscuta, ca doar a fost aleasa Miss Boboc la liceul din localitate! Si daca „blonzimea“ nu ii e naturala (o tradeaza radacinile negre ale parului si cursivitatea vorbirii), talentul este clar „din nascare“, pentru ca cineva care cinta la saxofon asa cum o face Gabi este clar ca are ritmul in singe si dragostea pentru muzica in suflet.

Gabriela Micu este dovada vie ca este bun si MTV-ul la ceva! Ca nu este numai principalul „mincator de timp“ al adolescentilor, ci naste visuri care uneori sint duse la indeplinire. In urma cu doi ani, Gabi a auzit-o la televizor pe Candy Dulfer cintind la saxofon melodia „Lili was here“ si si-a spus ca trebuie neaparat sa studieze acest instrument. Zis si facut! Nu i-a fost foarte greu, pentru ca din clasa a V-a studiase fluierul si clarinetul.

„Am trecut usor de la clarinet la saxofon. Mi se pare chiar ca este mai usor sa studiezi saxofonul. Plus ca sint sigura ca voi avea mai repede succes cu acest instrument. Nu sint multe fete care cinta la saxofon si ineditul prinde repede la public“.

…Iar cu un asemenea „look“, succesul este garantat. Pe linga titlul de Miss Poiana Mare, obtinut in urma cu trei ani, Gabriela a fost aleasa si pentru un curs de modelling la Bucuresti. Singurul lucru care a impiedicat-o sa il urmeze a fost lipsa banilor.

„…Si-acum, o melodie pentru miri de la nepoata Gabi, sa traiasca!“

Pina va ajunge pe scena, Gabriela isi testeaza „priza“ la public pe urechile vecinilor si ale rudelor. „Exersez mereu acasa si chiar in curte. Vecinii nu s-au plins niciodata, ba chiar ma roaga sa le mai cint ceva. Am cintat si la nuntile verisorilor si rudelor mele. Atunci e chiar frumos. E ca pe scena. Toti te asculta cu atentie si apoi te aplauda“.

Cinta si muzica usoara, si muzica populara. Folclorul i-a adus insa cele doua premii, I si II, la fazele judetene ale olimpiadei de muzica din ultimii doi ani.

Chiar daca pare ca se gindeste la o cariera artistica (i-ar placea sa fie colega de trupa cu fetele de la Amadeus), pe Gabi o incinta mai mult ideea de a urma cursurile Academiei de Politie.

„Este un vis al meu. Va fi prima mea optiune dupa terminarea liceului. Daca nu reusesc acolo, atunci o sa ma indrept spre Conservator“.

Cei care o cunosc pe Gabi ii prevad un viitor luminos mai degraba in muzica decit in uniforma de politist. „…Dar daca totusi va ajunge politista, macar s-o bage la circulatie, si, in loc de fluier, sa ghideze soferii cu saxofonul!“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS