18.1 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCiteva sute de mii de lei premiu pentru cistigatorii unui concurs national

Citeva sute de mii de lei premiu pentru cistigatorii unui concurs national

Concursul national Stiintele pamintului pentru elevii din ciclul I-VIII, desfasurat zilele acestea la Slatina, s-a incheiat cu o zi mai devreme cu premierea celor mai buni elevi.

Din 115 participanti din 37 de judete ale tarii au fost premiati in final 28 de elevi. Primul loc a fost ocupat de Alexandra Patrascu, eleva la Colegiul National „Nicolae Lahovary“ din Rimnicu Vilcea, care a fost urmata de Oana Mihaela Soare de la Colegiul National „Nicolae Iorga“ din Valenii de Munte. Oltul a fost reprezentat pe podium doar de doi elevi: Irina Teodora Popescu (de la CN „Radu Greceanu“ Slatina, care a ocupat locul sapte) si Marinela Chivu (CN „Carol I“ Slatina, locul 18).

In afara de obisnuitele diplome, organizatorii au acordat si premii in bani. Sumele au fost insa… dupa buget. Pentru locul intii, 600.000 de lei, pentru locul II, 500.000 de lei. Pentru locul III s-a acordat un premiu de 350.000 de lei, iar restul elevilor premianti au primit cite… 250.000 de lei. Fondul de premiere s-a ridicat la circa opt milioane de lei, respectiv cam cit cistiga in medie, pe luna, un salariat de la o intreprindere de pe platforma industriala Slatina. Interpelat in legatura cu aceasta situatie inedita, inspectorul general al ISJ Olt, Silviu Neacsu, a spus ca premiile au fost mici deoarece si banii pusi la dispozitie au fost putini.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS