La Facultatea de Istorie a Universitatii din Craiova, senatorul peremist a obtinut titlul de doctor in istorie, rostind in fata comisiei un discurs stiintifico-politico-satiric
Apoi a intors spatele presei
Senatorul si presedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, este de simbata doctor in istorie. Teza sa, sustinuta in cadrul Facultatii de Istorie a Universitatii din Craiova, in prezenta mai multor parlamentari si membri de partid, coordonata de vicepresedintele sau de la partid, prof. Gheorghe Buzatu, se numeste „Faurirea Romaniei Mari“.
Bazata pe un jurnal de calatorie „analfabet“ al unui taran din Ardeal, pe nume Vasile Popa, care a cutreierat tara in perioada 1913-1926, realizind in felul sau o ancheta sociologica cu privire la evenimentul Marii Uniri de la 1918, teza lui Vadim a fost copertata in catifea rosie si inscriptionata cu fir de aur. „Tribunul“ a aparut in fata audientei in nota de extravaganta cunoscuta, imbracat in nelipsitul costum alb la astfel de evenimente. El a spus ca vrea sa-si ia doctoratul in istorie nu pentru ca ar vrea functii (amintind ca a renuntat la cele de parlamentar european si vicepresedinte al Senatului, care i s-ar fi oferit), ci pentru ca „vreau sa-mi fac un nume in cultura romaneasca“.
Vadim considera ca politicienii pot apela la studiile si cercetarile sale in istorie in problemele litigioase ale Romaniei. Acesta este hotarit sa publice lucrarea de doctorat pina pe 28 noiembrie, cind va implini 54 de ani. Evident, teza va fi tiparita la editura Fundatiei „Romania Mare“.
„Nimeni nu este perfect. Nici macar Emil Constantinescu“
Desi initial sustinerea lucrarii trebuia sa dureze doua ore, dupa care Vadim avea programata o intilnire cu ziaristii, „tribunul“ a tinut comisia peste program, pret de un ceas. In discursul sau, nu a uitat sa aminteasca audientei ca, inainte de toate, este om politic. Vadim Tudor si-a presarat sustinerea lucrarii cu tot felul de vorbe de duh, in stilul caracteristic, din care amintim doar citeva: „Eu sint lupul padurii politice romanesti“, „Nimeni nu se plictiseste cu mine“, „D-aia m-au scos astia de la TV, ca faceam rating“, sau „Sigur ca lucrarea mai are si erori, inerente de altfel, pentru ca nimeni nu este perfect. Nici macar Emil Constantinescu“. Despre efortul depus la lucrare, presedintele PRM a spus: „M-am inhamat la o munca care m-a chinuit ca pe hotii de cai“. In sfirsit, sustinind caracterul deosebit de interesant al tezei, acesta i-a sfatuit pe cei prezenti in sala sa nu se apuce sa o citeasca seara, „pentru ca riscati sa nu mai dormiti“.
Cel care se mai autointituleaza si ziarist, semnind uneori cu pseudonimul „Alcibiade“ in revista pe care o patroneaza (Romania Mare – n.r.) a uitat ca avea programata intilnirea cu reprezentantii mass-media. „Alcibiade“, proaspatul doctor in istorie, a chiulit, cu toate ca ziaristii il pasuisera cu mult peste sfertul de ora academic.