21.2 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn mehedintean cautat pentru furt si viol a fost retinut la granita

Un mehedintean cautat pentru furt si viol a fost retinut la granita

• Sabin Scinteie a furat 550.000 de lei din casa parinteasca a ex-ministrului educatiei, Ecaterina Andronescu, iar a doua zi a violat o batrina din comuna Malovat • Tinarul i-a luat si batrinei 500.000 de lei, pe care i-a cheltuit cu prostituatele

Sabin Scinteie, de 23 de ani, din comuna Malovat, Mehedinti, suspect de comiterea infractiunilor de furt si viol, a fost retinut, in noaptea de joi spre vineri, de politistii de frontiera din cadrul sectorului Drobeta Turnu Severin. Barbatul a fost gasit in dreptul kilometrului fluvial 948, in apropiere de statia CFR Virciorova, in timp ce se indrepta spre Orsova, pe calea ferata. Pentru ca nu si-a putut justifica prezenta, Sabin Scinteie a fost interogat de politisti, care, in urma cercetarilor efectuate, au stabilit ca el este autorul furtului comis in ziua de 23 iunie, in casa parinteasca a ex-ministrului educatiei si cercetarii, Ecaterina Andronescu, din comuna Malovat. La acea data, mehedinteanul a intrat in imobil si a sustras de pe masa din hol 550.000 de lei, dupa care a disparut. „Am luat banii, ca usa de la intrare era deschisa. Stiam ca s-ar putea sa tina bani in casa si de aia am intrat, ca nu aveam ce sa maninc“, a spus Sabin Scinteie.

„Batrina l-a surprins pe tinar dezbracat si ascuns dupa usa“/b

A doua zi dupa comiterea furtului, barbatul a fost reclamat si pentru violul comis asupra unei batrine, din comuna Malovat. Pe 24 iunie, Sabin Scinteie a obligat-o pe Maria Caprioru, de 83 de ani, sa intretina cu el relatii sexuale.

„Batrina l-a surprins pe tinar dezbracat si ascuns dupa usa, intr-una din camerele locuintei. A prins-o de miini, a culcat-o pe podea, i-a rupt hainele si a intretinut raporturi sexuale cu ea, amenintind-o ca, daca tipa, o omoara. Batrina a reclamat ca i-a fost sustrasa si suma de 500.000 de lei. La fata locului s-au deplasat politistii din localitate, dar barbatul a disparut de la domiciliu. „Recunosc ca am luat banii de la batrina, dar am avut nevoie de ei sa ma duc la fete, pe centura. Am fost cu fetele la un bar din Simian, am mincat mici si am baut bere. Pe batrina o stiam, ca mai munceam pe la ea, o ajutam prin curte. Cind m-a prins politia, mergeam pe jos, voiam sa trec la sirbi“, a spus Sabin Scinteie. Prezentat ieri Parchetului de pe linga Tribunalul Mehedinti, tinarul a primit un mandat de arestare preventiva pentru 30 de zile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS