12 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePolitistii de frontiera au retinut in Vama Portile de Fier I piese auto in valoare de peste 9.500 de euro

Politistii de frontiera au retinut in Vama Portile de Fier I piese auto in valoare de peste 9.500 de euro

Politistii de frontiera, in colaborare cu vamesii de la Portile de Fier I, au confiscat in noaptea de joi spre vineri, dintr-un autocar, piese auto in valoare de aproximativ 9.500 de euro. In urma controlului efectuat la punctul de frontiera au fost gasite in locasul rotii de rezerva a unui autocar cu numar de Serbia 361 de seturi de cuzineti Biela si 361 de seturi de cuzineti Palier. Politistii de frontiera au stabilit ca marfa apartinea Violetei Coman, de 42 de ani, din Drobeta Turnu Severin, care era in autocar in calitate de turista. Severineanca a fost sanctionata contraventional cu 35 de milioane de lei, iar bunurile au fost confiscate. Politistii continua cercetarile, pentru a descoperi provenienta bunurilor.

Magazinele duty-free din vama, sursa de cistiguri ilicite cu tigari netimbrate

Tot in noaptea de joi spre vineri, politistii de frontiera au confiscat, de la o tinara, 140 de pachete cu tigari netimbrate, achizitionate din magazine duty-free din incinta Vamii Portile de Fier I. Rodica Stan, de 29 de ani, din Drobeta Turnu Severin, a fost observata de organele de control, avind bratele pline cu cartuse de tigari netimbrate, pentru care nu detinea documente de provenienta. „In urma cercetarilor, s-a constatat ca tinara achizitionase tigarile din magazinele punctului de trecere a frontierei si, desi nu a recunoscut, se banuieste ca astepta un autocar care se inapoia din Serbia, cu scopul de a plasa tigarile turistilor si astfel sa le introduca ilegal in tara. Severineanca a fost sanctionata contraventional, iar pachetele cu tigari netimbrate marca Ronson au fost confiscate“, a spus subcomisar Mariana Cenea, purtatorul de cuvint al Politiei de Frontiera Mehedinti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS