14.2 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSanda Mischie isi baga nasul si in treburile Bisericii

Sanda Mischie isi baga nasul si in treburile Bisericii

Aceasta a incercat sa propuna Mitropoliei sa le impuna enoriasilor la ce biserica sa se casatoreasca si sa-si boteze copiii

Dupa ce a reusit sa interzica reclamele stradale la tigari, consilierul Sanda Mischie vrea sa faca ordine si in curtea Bisericii. Deranjata de cozile care se formeaza la unele biserici din oras pentru cununiile religioase si nemultumita de calitatea si durata slujbelor, Sanda Mischie a vrut sa propuna Mitropoliei Olteniei sa le impuna enoriasilor unde sa se casatoreasca. Insa, consiliul local a respins propunerea si a pasat primarului sarcina sa se intereseze la Protoerie care sint regulile cu privire la acest subiect.

Cel mai discutat punct de pe ordinea de zi a ultimei sedinte a consiliului local din Tirgu Jiu a fost adresa inaintata de Sanda Mischie, care dorea sa propuna Mitropoliei Olteniei ca toate ceremoniile de cununie si botez sa aiba loc in parohiile de care apartin enoriasii. Ideea i-a venit Sandei Mischie dupa ce a observat ca majoritatea cuplurilor care se casatoresc aleg doua-trei biserici din oras, unde se formeaza cozi interminabile. Ideea a stirnit opinii contradictorii, dar cei mai multi dintre consilieri au fost de parere ca o asemenea propunere adresata direct Mitropoliei ar putea fi interpretata drept amestec in treburile Bisericii. Chiar daca nu au fost de acord cu propunerea, cei mai multi dintre alesii locali au incercat sa foloseasca discursuri elaborate pentru a nu o supara pe Sanda Mischie. Inscrierile la cuvint au fost mai multe decit la toate celelalte puncte de pe ordinea de zi.

„Slujbele se adapteaza dupa fata mirilor sau a nasilor“

Sanda Mischie si-a motivat propunerea afirmind ca a asistat la mai multe ceremonii care uneori nu durau mai mult de zece minute pentru ca la usa bisericii asteptau zeci de perechi. „Slujbele se adapteaza dupa fata mirilor sau a nasilor. Uneori, parintele iti zice ca te conduce, dar te scoate pe usa. De vina este ingramadeala care se creeaza la unele biserici. Daca enoriasii ar fi obligati sa se cunune fiecare la parohia sa, nu s-ar mai crea astfel de situatii, iar oamenii ar fi mai apropiati de lacasul de cult de care apartin si ar avea mai multa grija de el“, a mai spus Sanda Mischie.

Consilierii au respins propunerea colegei lor si l-au imputernicit pe primarul Florin Circiumaru sa se intereseze la Protoeria Tirgu Jiu care sint regulile in acest sens. Protopopul Vasile Vladoiu a declarat ca Biserica are norme precise: „Aceasta regula exista deja. Fiecare enorias se casatoreste sau isi boteaza copiii la parohia de care apartine. Daca vrea in alta parte si are aprobarea preotului respectiv, nici o lege nu-l poate impiedica. Depinde de fiecare preot cum isi conduce enoriasii“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS