20.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLa PSD Dolj miroase a faliment

La PSD Dolj miroase a faliment

• Jumatate dintre consilierii locali ai PSD Dolj nu platesc cotizatia de partid • Ion Voiculescu s-a enervat: „Ce dracu’, domne, e vorba de doua beri pe luna!“

Alergind cu pasi marunti si repezi catre campania electorala din 2004, PSD Dolj se lauda cu o saracie lucie. La pusculita judeteana a partidului de guvernamint se string foarte putini bani din cotizatiile membrilor, iar din sponsorizari, nici atit, daca ar fi sa-l credem pe presedintele Ion Voiculescu. Acesta nici nu stie ce pretentii sa mai aiba de la simplii membri, in conditiile in care jumatate din cei 570 de consilieri locali PSD din comunele judetului nu-si platesc cotizatiile.

„Cam jumatate dintre consilierii locali PSD din mediul rural nu isi platesc cotizatiile la partid. Ce dracu’, domne, le-am zis, este vorba de doua beri (30.000 de lei) pe luna. Chiar nu puteti sa dati banii astia? Daca i-as exclude din partid, nu s-ar intimpla mare lucru, pentru ca tot ar ramine in functiile de consilieri. Ei cistiga un milion pe luna indemnizatia de sedinta si nu pot sa rupa acolo 30.000 de lei, pentru cotizatia partidului pe listele caruia au ajuns consilieri! Eu i-am atentionat ca, daca vor continua asa, s-ar putea ca in viitoarea campanie electorala sa nu se mai afle pe listele partidului“, a precizat presedintele de filiala.

In 2004, candidatii pe listele PSD Dolj vor subventiona din buzunar campania electorala

Ion Voiculescu a mai spus ca, in prezent, PSD Dolj nu are in conturi decit vreo 200 de milioane de lei, asta desi pina la sfirsitul anului filiala judeteana trebuie sa cotizeze la centru cu restul de 500 de milioane din cele 800 de milioane pe care le au de dat anual. Din donatii si sponsorizari in conturi au fost inregistrate, in ultimii trei ani, doar 50 de milioane de lei, dupa cum spune presedintele filialei doljene a partidului de guvernamint. Asta, desi, la numarul declarat de 16.000 de membri, in pusculita PSD Dolj ar trebui sa intre, numai din cotizatii, circa 2,4 miliarde de lei. Ba, mai mult, Voiculescu le va cere candidatilor inscrisi pe listele PSD sa-si subventioneze campania electorala din 2004, macar cu cite 5.000.000 de lei, lucru care, desigur, nu s-ar intimpla daca toata lumea ar fi constiincioasa si ar plati cotizatia. Surse din interiorul partidului ne-au confirmat faptul ca in aceste zile telefoanele organizatiilor teritoriale zbirniie cu indicatii precise de a se stringe colecta in cel mai scurt timp.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS