23.3 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFurtuna a lasat peste 150 de familii in intuneric

Furtuna a lasat peste 150 de familii in intuneric

Peste 150 de familii din Mehedinti au ramas fara curent electric, in noaptea de miercuri spre joi, dupa ce o furtuna si puternice descarcari electrice s-au abatut asupra judetului. Posturile de transformare din localitatile Opranesti si Sfedea au ramas fara tensiune din cauza descarcarilor electrice. Echipele ELECTRICA Mehedinti s-au deplasat ieri-dimineata la fata locului, pentru a remedia defectiunile. „Am avut doua probleme, in ambele cazuri fiind vorba de transformatoare, care au cedat la descarcarile electrice. La Opranesti au fost afectate 70 de familii, iar pe linia Malovat, la Sfedea, alti 70 de abonati au avut probleme. Am verificat situatia inca din cursul noptii si vom inlocui transformatoarele“, a spus Constantin Ceauca, inginer-sef la Serviciul distributie al ELECTRICA Mehedinti.

Cinci tone de furaje au luat foc de la un trasnet

Furtuna a provocat pagube si de alta natura. In jurul orei 1.00, depozitul de furaje din gospodaria lui Nicolae Rombescu, din satul Dobra, comuna Balacita, a luat foc de la un trasnet. In citeva minute, cinci tone de furaje s-au aprins, pentru stingerea incendiului intervenind Garda Vinju Mare, cu doua autospeciale cu apa si spuma. „Incendiul a fost anuntat in jurul orei 1.10. La sosirea pompierilor ardeau cinci tone de furaje cu posibilitatea de propagare la casa de locuit si anexe.

Pentru stingerea focului au intervenit si patru pompieri civili ai comunei Balacita. S-a reusit stingerea incendiului in aproximativ zece minute“, a spus lt. Liviu Boruga, purtatorul de cuvint al Grupului de pompieri „Drobeta“. Cantitatile de precipitatii cazute in Mehedinti au fost intre patru litri pe metrul patrat in Cujmir si 53,8 litri pe metrul patrat la Tarnita. Peste 20 de litri pe metrul patrat s-au inregistrat in localitatile din zona de nord.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS