9.7 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate„Fara mobila second-hand, ca umpleti blocul de plosnite!“

„Fara mobila second-hand, ca umpleti blocul de plosnite!“

Inaugurarea blocurilor construite prin ANL la Tirgu Jiu nu putea sa fie decit un bun prilej de campanie electorala. Aminata mai bine de o luna pentru ca Miron Mitrea sa poata taia panglica, inaugurarea s-a facut, in cele din urma, fara el. Viitorii chiriasi ai „blocurilor albastre“ au fost caracterizati ca fiind „primii fericiti ai sortii“ pentru ca au pus mina pe o camera de citiva metri patrati.

Aminata mai multe saptamini, predarea garsonierelor construite de ANL s-a facut ieri la Tirgu Jiu, in prezenta secretarului de stat Gheorghe Tomoiala, adjunctul ministrului Miron Mitrea. Ploaia cazuta cu citeva ore inainte de inceperea ceremoniei a format balti chiar pe strada pe care urma sa vina oficialii, intrucit aceasta nu are canalizare. Mai multi angajati ai DSC au fost chemati insa de urgenta sa inlature apa din calea masinilor. Cele 75 de garsoniere au fost repartizate in urma cu o luna, pe baza dosarelor depuse, comisia fiind nevoita sa aleaga, in functie de punctaj, din peste 400 de solicitanti. ANL si reprezentantii ministerului au sperat ca inaugurarea bloclui va fi facuta de Miron Mitrea, care, in cele din urma, nu a reusit sa-si faca timp sa ajunga la Tirgu Jiu.

„Primii fericiti ai sortii sa preia cheile“

Ca orice manifestare de acest gen, inaugurarea a fost un prilej de lauda pentru autoritatile locale si reprezentantii ministerului. Presedintele PSD Gorj, Nicolae Mischie, a tinut sa sublinieze ca, dupa ce a adus Sageata Albastra la Tirgu Jiu, Mitrea a facut si blocuri albastre, iar seria de realizari va continua.

„Primii fericiti ai sortii sa preia cheile, iar apoi se va trece la semnarea contractelor“, i-a indemnat Mischie pe chiriasi. Secretarul de stat Gheorghe Tomoiala s-a gindit ca n-ar fi rau ca locatarii blocurilor ANL din Tirgu Jiu sa faca un cod de convietuire, care ulterior sa fie adoptat si in alte orase. „Ati fost nerabdatori sa intrati in case. Sa vedem acum cum va veti comporta. Ati putea face un cod pe care sa-l respecte toti locatarii: cum sa deschida usa, cum sa mentina curatenia. Va mai dau un sfat. Fara mobila second -hand adusa de pe la rude si parinti, ca umpleti blocul de plosnite. Am patit-o in tinerete cu niste vecini“, le-a recomandat Tomoiala tinerilor chiriasi. Dupa inaugurarea de la Tirgu Jiu, oficialii s-au deplasat la Tirgu Carbunesti, unde urma sa inaugureze primele apartamente construite prin ANL.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS