16.7 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateScolile craiovene au datorii de 16 miliarde catre furnizorii de utilitati

Scolile craiovene au datorii de 16 miliarde catre furnizorii de utilitati

Cu toate ca inca li se aloca sume importante de la bugetul municipiului, nu se stie daca unitatile de invatamint din Craiova vor putea acoperi pina in iarna datoriile catre furnizorii de utilitati. Cele mai mari restante sint catre Regia de Termoficare si sint cauzate de faptul ca scolile nu au fost contorizate.

„La rectificarea bugetara din aceasta luna, s-au alocat inca 14 miliarde de lei, zece pentru achitarea datoriilor catre furnizorii de utilitati si patru pentru cheltuieli de capital. Suma nu este insa suficienta pentru acoperirea tuturor cheltuielilor, intrucit numai datoriile catre utilitati se ridica la peste 30 de miliarde de lei. Noi incercam sa viram aceste sume pina la intrarea in iarna“, a precizat viceprimarul Mihai Dragu.

Fata de toate acestea, scolile din municipiu au datorii restante fata de firmele care au efectuat reparatii. In actuala criza financiara, cea mai potrivita solutie pare mobilizarea „pioniereasca“ pentru reparatii efectuate cu forte proprii. Mihai Dragu le va recomanda sefilor celor 36 de centre bugetare din Craiova sa aiba o mai mare grija fata de cheltuirea banilor, deoarece ii va verifica personal. Pina atunci insa, toate unitatile de invatamint vor fi contorizate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS