19.6 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateRaiul gunoaielor la poarta cimitirelor

Raiul gunoaielor la poarta cimitirelor

Ca un facut, intrarile in cele doua cimitire existente pe strada Bucovatului, evreiesc si catolic, sint blocate cu gramezi de gunoi. Si asta, nu de ieri, de astazi, ci dintotdeauna. Uneori, trec mai multe luni fara ca gunoierii sa apara macar pe acolo, cel putin asa sustin localnicii. Situatia este cunoscuta cel mai bine de paznicii cimitirelor, care ii vad pe toti cei care vin si arunca gunoiul, insa evita sa vorbeasca despre ceea ce se intimpla sub nasul lor, de teama ca acestia sa nu se razbune pe ei. „Stam si ne uitam neputinciosi. Uneori, mai luam numerele de la masini si le dam celor de la Salubritate. Dar degeaba. Gramada tot nu scade. Nu stiu de ce nu se face nimic“, a spus unul dintre paznici.

Acestia mai sustin ca gunoiul se aduce in flux continuu. „Daca acum se ridica gunoiul, pina seara se face la loc. De unde or scoate atita nu imi dau seama“, se minuneza paznicul de la cimitirul evreiesc.

Reprezentantii primariei se declara depasiti de situatie si spun ca nu mai stiu ce metode sa foloseasca pentru a-i dezvata pe craioveni sa arunce gunoiul in strada. „In zona Bucovat sint cele mai mari puncte fixe de depozitare a gunoiului. Nu stim ce sa mai facem. I-am obligat sa isi cumpere pubele si sa incheie contracte de salubritate. Celor pe care i-am prins le-am dat amenda. Am ajuns sa facem noaptea pe pindarii ca sa-i urmarim pe morometii Craiovei care arunca gunoiul“, a spus Ovidiu Vanghelie, sef Serviciu Gospodarire comunala din cadrul Primariei Craiova.

Ar putea sa asigure paza zonei pina cind „morometii“ se dezvata de prostul obicei de a arunca gunoiul in strada. Dar asta costa, iar din bugetul local se scot cu greu bani pentru curatenia orasului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS