21.6 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024

Baba „Brancusi“

La 80 de ani, Maria Frinculescu va picta din memorie capodoperele celebrului sculptor

O pictorita de 80 de ani, venita din Bucuresti la Tabara profesorilor de muzica si desen organizata la Tirgu Jiu, s-a vazut pusa in imposibilitatea de a-si realiza proiectul pentru care batuse atita drum: mai multe desene cu operele lui Brancusi. Ajunsa in Parcul Central care le adaposteste, artista si-a dat seama ca putea foarte bine sa stea si la Bucuresti si sa picteze pentru ca operele lui Brancusi nu mai semanau cu cele pe care le stia ea.

Maria Aurelia Frinculescu nu a stiut ca restaurarea a durat atit de mult si, mai ales, care este acum aspectul Mesei Tacerii si al Portii Sarutului. In lucrarile sale, ea este nevoita sa faca abstractie de foliile si schelele care inconjoara Poarta Sarutului, iar in ceea ce priveste scaunele, sa le aseze din gind la locul lor.

„Cu Poarta Sarutului e mai usor, dar nu am stiut ca scaunele sint insirate pe alee. Trebuie sa le pictez din memorie. Vreau sa realizez aceste desene pentru ca la virsta mea nu se stie daca mai am ocazia sa ajung pe aici“, a spus artista. Maria Aurelia Frinculescu este absolventa a trei facultati, fosta profesoara de muzica, desen si de limba romana. Visul ei este sa realizeze un muzeu in care sa-si stringa cele citeva sute de lucrari, pe care sa le doneze statului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS